Što su sve građani BiH lani pokušali prokrijumčariti preko granice, neke stvari su prilično bizarne

Što su sve građani BiH lani pokušali prokrijumčariti preko granice, neke stvari su prilično bizarne

Bokser, elektrošoker, čamac na napuhavanje, te med za potenciju i sredstvo za potenciju kamagra, samo su neke od stvari koje su oduzete prošle godine u BiH ili na graničnim prijelazima.

U Zenici su prošle godine privremeno oduzete teleskopska palica, bokser, elektrošoker i šuriken ukupne vrijednosti 1.365 KM, dok je u Sarajevu oduzeto 50 komada meda za potenciju od 240 grama, koje koštaju 1.500 KM, potvrdili su za Nezavisne novine u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Prema njihovim riječima, osim već navedenih stavki, u Bijeljini je oduzeto 25 čamaca na napuhavanje za četiri osobe sa pumpom i veslima u vrijednosti od 17.500 KM.

Na graničnom prijelazu Karakaj oduzeto je 600 pakiranja po sedam komada sredstava za potenciju kamagra 100 mg Oral Jelly, u vrijednosti od 21.000 maraka, kazali su u UIO.

Najvrijednije na ovom popisu je oduzeto na graničnom prijelazu Ljubuški, i to stroj za pakiranje cigareta sa pripadajućim dijelovima, čija je vrijednost iznosila čak 170.000 KM.

Kada su u pitanju vrijednije stvari, u Orašju je oduzeto osam gusjenica za ATV Camso x45, čija je vrijednost 24.000 KM, te prateći adapter za postavljanje gusjenica vrijedan 1.400 KM.

Na aerodromu u Sarajevu oduzet je 51 komad stomatološkog materijala i opreme, ukupne vrijednosti 3.790 KM, ističu u UIO.

Tako su spriječeni i pokušaji krijumčarenja stvari, kao što su igle za tetoviranje, kovane ograde, te 110 bočica sredstva za botoks, čija je vrijednost iznosila 13.200 KM.

Na graničnim prijelazima oduzeti su i rezervni dijelovi za mašinu za proizvodnju prediva, te prah – kemikalija za njeno čišćenje, kao i morska riba, mašina za sladoled.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing