SUĐENJE RODITELJIMA DJEČAKA UBOJICE: Majka maloljetnog napadača iz “Ribnikara” negirala krivicu

SUĐENJE RODITELJIMA DJEČAKA UBOJICE: Majka maloljetnog napadača iz “Ribnikara” negirala krivicu

Miljana Kecmanović, majka dječaka koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” 3. svibnja prošle godine ubio devet učenika i čuvara te škole, danas je u Višem sudu u Beogradu iznijela obranu i negirala krivicu.

Majka dječaka ubojce iz “Ribnikara” danas je iznijela detaljno obranu, nakon čega je odgovarala na pitanja tužiteljstva i obrane, saznaje Tanjug.

Ona je, kao i njen suprug optuženi Vladimir Kecmanović, rekla da neće odgovarati na pitanja punomoćnika rodbine žrtava već samo na pitanja rodbine žrtava.

Sudac je odredio pauzu nakon koje će nastaviti suđenje

Na prethodnih nekoliko suđenja njen suprug Vladimir Kecmanović iznio je obranu i odgovarao na pitanja suda, tužiteljstva, rodbine žrtava dok je na pitanja njihovih punomoćnika odbio davati odgovore.

On od početka suđenja negira krivicu za djelo za koje se tereti, teško djelo protiv opće sigurnosti.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloljetnih žrtava.

Osim Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloljetni K.K. učio pucati.

Otac dječaka, optužen je da je izvršio kazneno djelo teško djelo protiv opće sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dječak K.K, koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije kazneno odgovoran, pucao je na svoje kolege iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. svibnja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoju torbu, otišao u školu i tijekom prvog sata ubio 10 osoba i ranio još petero djece i nastavnicu povijesti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar