• TOMISLAVGRAD: Kako učenici vide Uskrs
  • TOMISLAVGRAD: Kako učenici vide Uskrs
  • TOMISLAVGRAD: Kako učenici vide Uskrs
  • TOMISLAVGRAD: Kako učenici vide Uskrs

TOMISLAVGRAD: Kako učenici vide Uskrs

Galerija Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad bila je mjesto u kojemu su izloženi likovni radovi učenika osnovnih škola s područja općine Tomislavgrad. Tema je bila Uskrs, a svoje poimanje najvećeg kršćanskog blagdana na sebi svojstven način predstavili su učenici od 5. do 9, razreda u suradnji s nastavnicima likovne kulture.

Premda se sastojala samo od jedne riječi, ispostavilo se da je tema prilično široko postavljena o čemu govore i radovi učenika koji su svoje poimanje i viziju Uskrsa prenijeli na papir i platno, po vlastitoj želji i tehnici slikanja.

“Imamo tu raznih motiva, od nekih dječjih radova gdje su prikazani neki zeke, koke sa jajima i ostali motivi koji su vezani za Uskrs, do onih nekih teških tema, raspeća Isusa do svih postaja koje imamo u križnom putu, znači, imamo radove od svih kategorija”, rekao je Ante Braovac, profesor likovne kulture.                                                

I on je, kao i ravnateljica Kulturno-informativnog centra, oduševljen i količinom i kvalitetom radova

“Crteža je 116 na ovoj izložbi. Ja sam iznenađena i oduševljena, ali naravno, to je i velika zasluga i svih profesora njihovih koji rade s njima kroz cijelu godinu i, evo, to je samo jedan dio onoga što oni rade”, kazala je Danijela Papić, ravnateljica KIC Tomislavgrad.

Pitali smo nekolicinu autora što im znači Uskrs, kako ga doživljavaju

“Pa, Uskrs meni predstavlja ljubav i druženje s mojom obitelji, igranje, sreću”, kazala je Matea Živković, učenica 7. razreda.

“Ovo je moj rad, zeko je meni nekako najviše uskrsni, bazira me na Uskrs. Najviše volim crtati temperama, to je nekako boje su mi prelijepe, a ovaj sam u crno-bijelo da vidim kako će mi ispasti i tako”, govori nam Ružica Galuć, učenica 7. razreda.

“Ja vidim Uskrs kao uskrsnuće Isusovo i kako se to lijepo slavi. Prvo svi odemo na misu i onda kasnije smo, se slikamo svi zajedno, sredimo se, onda se tucamo s jajima i tako”, govori Mihaela Jurčević, učenica 7. razreda.

Otvorenje izložbe uveličali su učenici tomislavgradske Osnovne glazbene škole, a da bi blagdanski ugođaj bio potpun pred Centrom se našla i posebna klupa. Šumarija je darovala materijal, akademski slikar Ante Braovac napravio zeke, vrijedni djelatnici ukrasili.

Izvor: federalna.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar