• Tropletov kalendar značajnih dana u 2024. godini

Tropletov kalendar značajnih dana u 2024. godini

Troplet je u kalendaru za 2024. godinu obradio tri kategorije “značajnih dana“, a to su sve zapovjedne svetkovine, spomendani svih hrvatskih svetaca i blaženika, spomendani svih svetaca koji su patroni katoličkih župa u Bosni i Hercegovini, kao i još neke spomendane i svagdane značajne za tradiciju i baštinu (svetac dana).

Drugu kategoriju čine značajni nadnevci iz hrvatske povijesti

“U ovoj je kategoriji veća pozornost posvećena novijoj povijesti, Domovinskom ratu i ostvarenju samostalnosti, prvenstveno zbog toga što mladi kroz odgoj i obrazovanje vrlo malo uče i znaju o tim događajima”, tvrde iz Tropleta. 

U trećoj su kategriji obuhvaćeni svjetski, međunarodni i nacionalni dane koji se obilježavaju kod nas i u svijetu, a koji su u skladu s općeljudskim vrijednostima i kršćanskim svjetonazorom koje zastupa i promovira Troplet.

Kalendar je tiskan u ograničenom broju kao plakat, na B2 formatu

“Namjera nam je istaknuti plakate na javnim mjestima kako bi bili dostupni što širem krugu ljudi, koji bi ih pogledali, naučili nešto novo i zainteresirali se za proučavanje navedenih stavki i općenito naše baštine. Dekorativan je a može poslužiti kao kvalitetan vodič i pomagalo za podsjećanje, učenje, obilježavanje značajnih dana i za planiranje različitih aktivnosti. Podijelite ga s drugima, pogledajte svakodnevno i podsjetite se na značajne dane kroz godinu”, poručuju iz Tropleta. 

Foto: Ilustracija/Ramski Vjesnik 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar