EKSPLOZIJE NA AERODROMU U BRUXELLESU Ima poginulih i ozlijeđenih, svjedoci kažu da su čuli povike na arapskom i pucnjeve

EKSPLOZIJE NA AERODROMU U BRUXELLESU Ima poginulih i ozlijeđenih, svjedoci kažu da su čuli povike na arapskom i pucnjeve

JUTROS su se čule dvije eksplozije na briselskom aerodromu Zaventem, javlja BBC.

Na slikama koje se šire društvenim mrežama vidi se gusti crni dim koji se diže iz jedne od aerodromskih zgrada. Uzrok eksplozije zasad nije poznat.

Prema izvješću belgijskog frankofonog radija nekoliko je osoba ranjeno, a belgijski vatrogasci koji su na licu mjesta rekli su kako ima najmanje nekoliko mrtvih, javlja BBC. Neki belgijski mediji govore o 11 mrtvih, ali te informacije nisu potvrđene. Kako javlja HRT, policija je u zračnoj luci pronašla još nekoliko podmetnutih bombi.

Prema belgijskoj novinskoj agenciji Belga, neposredno prije eksplozije čula se pucnjava i vikanje na arapskom.

Zračna luka je trenutačno zatvorena i zadnji let bio je u 7.55 prema Madridu.

Pretpostavlja se da je bila jedna ili više eksplozija. Obavlja se evakuacija ljudi iz zračne luke.

Navodno se eksplozija dogodila nedaleko mjesta gdje se registriraju putnici za SAD.

Reporter Sky Newsa našao se na licu mjesta. Rekao je kako su se čule dvije “vrlo, vrlo glasne eksplozije”.

“Osjetio sam da se zgrada miče. Vidio sam prašinu i dim. Krenuo sam prema mjestu odakle se čula eksplozija, od tamo su dolazili šokirani ljudi”, rekao je.

“Ovdje mislimo da je riječ o terorističkom napadu. Ipak, to još nije potvrđeno”, dodao je.
Prije samo četiri dana u Belgiji je uhićen Salah Abdeslam, posljednji preživjeli napadač iz Pariza. Upravo su nakon njegovog uhićenja dodatno pojačane sigurnosne mjere jer se pretpostavljalo da bi moglo doći do osvetničkih napada.

index.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar