U Hercegovini 18 požara u protekla 24 sata

U Hercegovini 18 požara u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije zabilježeno je 18 požara, stoji uz ostalo u izvješću Federalne uprave Civilne zaštite.

Hercegovačko-neretvanska županija

Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Vrapčići, gdje je gorjela trava i nisko rastinje..

U Čapljini je pak izbio požar u mjestu Sjekoštaku, gdje je također gorjela trava i nisko rastinje.

Vatrogasna jedinica općine Čitluk intervenirala je na gašenju požara  u Čalićima gdje je gorio otpad, trava i nisko rastinje te u Krehin Gradcu i u Dobrom selu gdje je gorjela i smreka. Šuma, trava i nisko rastinje gorjelo je i u Cernu na Vlakama.

Vatrogasna jedinica grada Konjica gasila je požar u mjestu Žitače gdje je gorjela hrastova šuma te intervenciju u Čelebićima gdje je gorjela trava.

Vatrogasci su imali intervenciju na gašenju požara  i na Trijebnju kod Stoca, gdje je gorjela trava i nisko rastinje, a vatrogasci općine Neum  požar su gasili u selu Vinine, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

U općini Prozor-Rama, vatrogasci su intervenirali na gašenju požara u mjestu Rumboci, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

Zapadnohercegovačka županija

Vatrogasna jedinica grada Širokog Brijega gasila je  požar u mjestu Gornji Mamići gdje je gorio otpad. Također, u mjestu Knešpolje gdje je gorjela trava i nisko rastinje i gdje je, prema izvješću, opožareno cca 5000m2.

Također, gašeno je u gradskoj zoni kod Soptinih kuća, gdje je gorjela trava i nisko rastinje, gdje je opožareno cca 500m2.

Vatrogasna jedinica grada Ljubuškog imala je intervencije na gašenju požara u naselju Grab (Gorica), gdje je gorjela trava i šuma, a opožareno je cca 20 000m2.

Zatim u naselju Gornji Radišići gdje je gorjela električna instalacija na stupu te u naselju Vojnići gdje je gorjela divlja deponija otpada i okolna šuma.

Vatrogasci općine Grude imali su intervenciju na gašenju požara u mjestu Tihaljina gdje je gorjela trava i nisko rastinje, a opožareno je cca 20 000 m2.

Svi požari su stavljeni pod kontrolu, odnosno ugašeni.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar