U JAJCU SVE NAPETIJE: Dramatično pismo udruga Domovinskog rata HVO-a Jajce za JP “Elektroprivreda HZHB”

U JAJCU SVE NAPETIJE: Dramatično pismo udruga Domovinskog rata HVO-a Jajce za JP “Elektroprivreda HZHB”

Već neko vrijeme vlada napetost na relaciji Udruga domovinskog rata HVO Jajce – “Elektroprivreda HZHB”. Slučaj je kulminirao nakon nedavnog natječaja za prijem oko 130 uposlenika i vježbenika kojeg je objavila “Elektroprivreda HZHB”, piše Klikjajce.com

Udruge proistekle iz Domovinskog rata sa područja općine Jajce reagirale su nakon spornog natječaja jer njime nije planirano upošljavanje niti jednog uposlenika u proizvodne pogone “Jajce 1” i “Jajce 2”.

Prema informacijama iz krovne braniteljske udruge “13. rujan”, “Elektroprivredi” su poslali 2 pisma u kojima su otvoreno negodovali zbog neravnopravnog odnosa kojeg uprava ovog javnog poduzeća pokazuje prema upošljavanju radnika sa područja Jajca, tražeći da se takav odnos promijeni.

Nakon što se uprava ovog društva oglušila na ova pisma, na koja nije niti odgovorila, odlučeno je da se javno objavi pismo kojeg su braniteljske udruge HVO Jajce poslale upravi Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ HB.

Tekst pisma otkriva duboko razočarenje predstavnika jajačkih udruga Domovinskog rata HVO-a odnosom kojeg uprava ovog Javnog poduzeća pokazuje prema Hrvatima jajačkog kraja

Jajački branitelji poručuju upravi ovog poduzeća da neće stajati skrštenih ruku dok Hrvati Jajca bivaju zaobilaženi prilikom upošljavanja i upravljanja ovim poduzećem unatoč činjenici da 20% proizvodnje dolazi iz postrojenja u Jajcu. Branitelji poručuju kako su i u najtežim danima a i danas stajali uz svoj narod i da će tako uvijek i ostati.

U nastavku pogledajte pismo kojeg su jajački branitelji poslali upravi JP “Elektroprivreda HZHB” 21. ožujka 2023. godine:

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing