U prometnoj nesreći preminuo mladi bračni par iz BiH, dijete preživjelo

U prometnoj nesreći preminuo mladi bračni par iz BiH, dijete preživjelo

U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer dogodila u Austriji, smrtno je stradao bračni par iz BiH, E.H. (33) i supruga A.H. (28) rodom iz Cazina, dok je njihov dvogodišnji sin preživio i nalazi se u bolnici, javlja Radio Sarajevo

Dvogodišnji sin preživio

Nesreća se dogodila na autoputu Intal u blizini Langkampfena, kada je automobil kojim je upravljao muškarac udario u vozilo ispred sebe, kojim je upravljao 63-godišnji vozač. Nakon sudara E.H. je izgubio kontrolu nad vozilom te je automobil proklizao i prešao preko zaštitne ograde te sletio s ceste.

Sudar u kojem je stradao bračni par Esad i Almedina Hajdarević iz Bosne i Hercegovine bio je toliko strašan da je zatvorio autoput na sat vremena.

Stravični prizori odigrali su se u petak oko 16:25 sati na autoputu u Austriji. Kako navode austrijski mediji, Esad Hajdarević (33) naletio je na automobil 65-godišnjeg Austrijanca koji je vozio ispred njega. Usred sudara, automobil Hajdarevića proklizao je, udario u zaštitnu ogradu i zaustavio se između stabala na nasipu.

Pored Esada, u vozilu su bile njegova supruga Almedina (28) i njihovo dvogodišnje dijete. Almedina je ostala zarobljena u vozilu i morala je biti oslobođena od strane vatrogasaca iz Kufsteina. Radnici na cesti izvukli su Esada i dijete. Dijete je u nesreći zadobilo teške ozljede i prevezeno je u Okružnu bolnicu Kufstein.

Esad je reanimiran na mjestu nesreće, a potom prebačen u bolnicu, gdje je nažalost preminuo. Almedina je također zadobila teške ozljede i kasnije je preminula u bolnici.

Drugi vozač ostao je nepovrijeđen, a autoput je bio zatvoren sat i pol vremena. Vijesti o smrti mladog bračnog para šokirale su prijatelje i obitelj, koji su se oprostili od Esada i Almedine na društvenim mrežama.

“Bio si mi kao stariji brat” “Bio si mi kao stariji brat, nikada me nisi uvrijedio ni povrijedio, uvijek si me poštovao i volio. Da vam Allah podari najljepše džennetske blagodati, a mališana ću čuvati koliko god mogu”, izjavio je jedan član obitelji.

“Jezerski danas tuguje, izgubili smo našeg Esada Hajdarevića. Ostat će upamćen po svojoj duhovitosti i dobrom srcu. Molimo Allaha da se smiluje njemu i njegovoj supruzi i da im podari džennetske bašte”, naveo je drugi prijatelj.

Smrt mladog para predstavlja veliki gubitak za sve koji su ih poznavali, a obitelji Hajdarević upućena je podrška i sućut u ovim teškim trenucima.

Na mjestu događaja hitna pomoć je pokušala reanimirati muškarca i ženu te ih je prevezla u bolnicu, no oboje su preminuli od zadobivenih ozljeda. Njihov dvogodišnji sin je preživio te se nalazi u bolnici u Austriji, piše Tirol.at

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar