U RANIM JUTARNJIM SATIMA: Rusija pokrenula napad raketama na Kijev

U RANIM JUTARNJIM SATIMA: Rusija pokrenula napad raketama na Kijev

Rusija je pokrenula raketni napad na Kijev, objavila je ukrajinska vojska u ponedjeljak dok je zapovjedništvo poljske vojske priopćilo da su zbog ruskih zračnih napada u Ukrajini aktivirani poljski i saveznički zrakoplovi, prenosi HINA. 

Jedinice ukrajinske protuzračne obrane uključene su u odbijanje ruskog raketnog napada na Kijev, objavili su ukrajinski vojni dužnosnici u ponedjeljak u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Reutersovi svjedoci u Kijevu čuli su nekoliko glasnih eksplozija koje su zvučale kao djelovanje protuzračne obrane

Ukrajinske zračne snage rekle su da je Kijev rano u ponedjeljak gađan balističkim raketama, dok su gradske vlasti rekle da jedinice protuzračne obrane odbijaju napade.

U napadu je djelomično uništeno postrojenje sustava vodoopskrbe u kijevskom okrugu Holosiivskyi, izvijestio je kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko na Telegramu.

interveniraleHitne službe intervenirale su u više gradskih četvrti, među ostalim i četvrti Solomjanski gdje je glavna željeznička stanica i glavna zračna luka Kijeva, te povijesnoj četvrti Svjatošinski, rekle su gradske vlasti.

Napad je slijedio tjedan dana nakon što je Moskva lansirala više od 200 projektila i bespilotnih letjelica na Ukrajinu, pri čemu je ubijeno sedam ljudi i pogođeni su energetski objekti diljem zemlje. Kijev je taj napad nazvao “najmasovnijim” napadom u ratu.

Poljski i saveznički zrakoplovi aktivirani su rano u ponedjeljak kako bi osigurali sigurnost poljskog zračnog prostora nakon što je Rusija pokrenula zračne udare na Ukrajinu, priopćilo je zapovjedništvo poljskih oružanih snaga.

”U jugoistočnom dijelu zemlje može doći do povećane razine buke u vezi s početkom operacija u našem zračnom prostoru od strane poljskih i savezničkih zrakoplova”, objavilo je zapovjedništvo na društvenoj mreži X.

Jugoistočni dio Poljske graniči s Ukrajinom

”Znam da ovih dana i tjedana naši prijatelji u svijetu i novinari koji šire istinu o ovom ratu te mnogobrojni čelnici zemalja, tvorci javnog mišljenja, političari (…) govore da je za približavanje miru i spašavanje života važno dopustiti nam dalekometne udare odgovarajućim projektilima dugog dometa i granatama. To ovisi o predsjedniku Bidenu, premijeru Starmeru, predsjedniku Macronu, kancelaru Scholzu i drugima. Zahvaljujem svima koji uvjeravaju svijet da bude snažan i da napokon svlada ruski teror”, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar