Umjesto udovoljavanju brojnih zahtjeva, udovoljili sebi – kupovinom 19 novih službenih vozila

Umjesto udovoljavanju brojnih zahtjeva, udovoljili sebi – kupovinom 19 novih službenih vozila

Zahtjevi su stizali: od onkoloških bolesnika, umirovljenika, rudara, do kulturnih radnika. No, Vlada Federacija ima prioritete. Milijun i 600 tisuća maraka za 19 automobila. Proizvedenih ove godine.

Obećavano je mnogo, a ispunjeno malo. Vlast u Federaciji izabrala je svoje prioritete. Umjesto udovoljavanju brojnih zahtjeva, udovoljili sebi – kupovinom 19 novih službenih vozila.

Kritiku uputili građani i opozicija, kritike stigle i iz redova vlasti. Hoće li ovakvim tempom Federalna vlada dočekati kraj mandata? Od povijesnog budžeta, minimalne plaće od 1.000 maraka, seta fiskalnih zakona, vlade po mjeri građana – obećanja se nizala. A u ladici Federalne vlade lista čekanja. Zahtjevi stizali: od onkoloških bolesnika, umirovljenika, rudara, do kulturnih radnika.

No, Vlada Federacija ima prioritete. Milijun i 600 tisuća maraka za 19 automobila. Proizvedenih ove godine. Tako se ovom prilikom ponovio ured premijera, oba dopremijera, te redom brojna ministarstva – unutarnjih poslova, obrta, kulture i sporta, poljoprivrede, pravde, prostornog uređenja i drugi, prenosi Federalna televizija.

https://www.facebook.com/watch/?v=519925493756292

Vijest koju građani nisu dočekali blagonaklono. Kritike, očekivano, stigle od opozicije. Na rastrošnost Vlade stigle kritike i iz vlasti. Usprotivio se Damir Nikšić, član Naše stranke. ”Sramotna odluka Vlade FBiH da izdvoji 1,6 milijuna KM za kupovinu automobila premijeru i ministrima, umjesto za kupovinu letjelica namijenjenih za gašenje požara još jednom potvrđuje da nametnuta vlast nema nimalo odgovornosti i osjećaja za potrebe građana”, priopćili su iz SDA.

“Iskreno, mislim da je ovo velika sramota koju i sam duboko osjećam. Sram me je ovakvih vijesti i smatram da se radi o velikom skandalu. Pozivam sve savjesne kolege i kolegice da prekinemo ovu perverznu trakavicu izglasavanjem nepovjerenja ovoj vladi”, poručio je Nikšić.

Uvod u raspad ionako tijesne većine ili samo trenutno nezadovoljstvo, moglo bi biti jasnije već na narednoj sjednici Federalnog parlamenta. Do tada dovoljno prostora za špekulacije. A priliku da odgovore na kritike dali smo i Vladi Federacije. Oni ponovo bez komentara, kao i na pitanje na šta će biti potrošen novac od prošlotjedne prodaje trezorskih zapisa. Napominjemo, vlast se do kraja godine planira zadužiti za 620 milijuna maraka.

Izvor: federalna.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar