Upozorenje Civilne zaštite Prozor-Rama o držanju nelegalnog oružja

Upozorenje Civilne zaštite Prozor-Rama o držanju nelegalnog oružja

Civilna zaštita općine Prozor-Rama uputila je upozorenje građanima zbog nelegalnog držanja oružja i pronalaska u otpadu.

U cilju zaštite ljudi, ljudskog zdravlja i imovine, i drugih materijalnih dobara, a u svezi sa dešavanjima oko pronalaska naoružanja i streljiva u procesu razvsrstavanja komunalnog otpada, poslovnog subjekta „Eko-Park” Prozor-Rama, sa sjedištem u mjestu Ponir, a uz intervenciju policijske uprave Konjic, policijska stanica Prozor-Rama, obavještavamo i upućujemo apel prema građanima.

Svako nelegalno oružje, oružje bez odgovarajućih isprava, možete predati policijskoj upravi, a sve u sklopu akcije „ŽETVA”, bez bilo kakvih pravnih posljedica po vas. Isto tako provode se aktivnosti kampanje „POŠTUJ ŽIVOT, NE ORUŽJE” koja je podržana kroz projekat „Prevencija i smanjnje posjeda ilegalnog oružja u BiH”, a sve sa ciljem kako se ne bi dešavale ovakve pojave da nesavjesni građani odbacuju vatreno oružje u komunalne kontejnere i druga mjesta, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica ( aktiviranje streljiva ili eksplozivne naprave posredstvom vanjskog, nekontrolisanog faktora).

Svaki pronlazak sumnjivih predmeta, koji može da asocira na eksplozivnu napravu ili neki vid naoružanja i streljiva, dužni ste prijaviti službi civilne zaštite na broj 121, ili policijskoj upravi

saopcenje RAMSKI VIJESNIK

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar