VAR sustav u novoj sezoni Premijer lige BiH

VAR sustav u novoj sezoni Premijer lige BiH

VAR sustav dobio je ”zeleno svjetlo” za uporabu u novoj sezoni Premijer lige BiH, a vijest je potvrdio predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković objavom na društvenim mrežama.

Predstavnici FIFA-e Bavešan Murgen (viši FIFA strateški menadžer za nogometnu tehnologiju) i Majkl Bejli (FIFA VAR projekt menadžer) dali su zeleno svjetlo za upotrebu VAR sustava u najkvalitetnijem domaćem natjecanju.

To je konačna ocjena na osnovu dvodnevnog boravka u Sarajevu, gdje su veoma detaljno ocjenjivali cijeli proces s aspekta veoma zahtjevnih kriterija koje je propisala FIFA.

”Ni jednog trenutka nisam sumnjao da ćemo dobiti ‘zeleno svjetlo’ za upotrebu VAR-a, jer znam koliko smo od samog početka, prije nekoliko mjeseci, uložili truda, rada, vremena i sredstava.

Ovo je rezultat velikog angažmana svih ljudi koji su bili uključeni u ovaj proces, te im se zahvaljujem i čestitam. VAR sustav u suđenju bavi se ispravkom čistih i očiglednih grešaka pri donošenju odluka od strane sudaca na terenu, te sam uvjeren da ćemo s ovim sustavom domaće natjecanje podići na još veću razinu, te ga učiniti kvalitetnijim i fer za sve ekipe.

Nakon izgradnje terena s hibridnom podlogom, ovo je još jedan veliki kapitalni projekt koji smo uspješno okončali, što sam i obećao na početku svog mandata. Danas naše najkvalitetnije klupsko natjecanje ima sasvim drugačiji izgled, gdje publika ima mogućnost pratiti sve utakmice pored malih ekrana, na kvalitetnim terenima, a sada će i sudačke greške uz pomoć́ VAR tehnologije biti svedene na minimum”, poručio je Zeljković.

Nova sezona Premijer lige počinje 2. kolovoza, a titulu će braniti banjolučki Borac.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar