Veslački klub “Rama” dobio službenog trenera veslanja ispred Hrvatske olimpijske akademije i Hrvatskog veslačkog saveza

Veslački klub “Rama” dobio službenog trenera veslanja ispred Hrvatske olimpijske akademije i Hrvatskog veslačkog saveza

Filip Šimunović, predsjednik Veslačkog kluba “Rama” među osposobljenim je trenerima veslanja, a koje je Hrvatska olimpijska akademija pripremala u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom.

Hrvatska olimpijska akademija (HOA) vrlo uspješno surađuje s Hrvatskim kajakaškim savezom (HKS) i Hrvatskim veslačkim savezom (HVS)

Takva suradnja rezultirala je već drugom završenom generacijom trenera i instruktora koji su prošli HOA-in program osposobljavanja.

Tako je HOA za Hrvatski kajakaški savez osposobila dvije generacije trenera 2021./2022. i ove 2023. godine, ukupno 27 trenera od čega su 4 žene trenerice.

HOA je za Hrvatski veslački savez 2017. godine osposobila 20 instruktora i dvije instruktorice veslanja te u drugoj generaciji 2023. godine 16 trenera i tri trenerice veslanja. Ukupno u dvije generacije – 41 instruktora/trenera, od čega pet žena.

Na prigodnoj svečanosti u Westinu, Hrvatska olimpijska akademija podijelila je uvjerenja o osposobljenosti za obavljanje poslova trenera kajaka i trenera veslanja.

Uvjerenja za trenera kajaka dobili su:

Dušan Brkušanin, Nikola Novosel, Goran Vugrek, Dino Šimek, Tomislav Rukavina, Drago Bulić i Nikola Novak.

Uvjerenja za trenera veslanja dobili su:

Tajana Nosić, Krešimir Kuhar, Juraj Rudar, Boris Cesarec, Dražen Škoda, Željko Ravlić, Tin Trucek, Branislav Romčević, Tihomir Jarnjević, Tamara Razvalić, Adam Čučković, Dora Dragičević, Danko Brajadić, Mihael Girotto, Mićo Mikulić, Matija Sudić, Bartol Savić, Željko Belec i Filip Šimunović.

U ime Hrvatske olimpijske akademije polaznicima je čestitao ravnatelj Saša Ceraj, dok je polaznicima sreću u daljnjem radu poželio i tajnik Hrvatskog veslačkog saveza Zdravko Gajšak, te u ime Hrvatskog kajakaškog saveza – predsjednik Marko Ćurković.

Ukupna suradnja s Hrvatskim kajakaškim savezom i Hrvatskim veslačkim savezom u dvije generacije polaznika rezultirala je sa 68 osposobljenih osoba za trenera i instruktora / trenerice i instruktorice u ova dva sporta.

(hoa/mu)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar