Veslački klub “Rama” organizira akciju čišćenja u Prozor-Rami

Veslački klub “Rama” organizira akciju čišćenja u Prozor-Rami

Let’s Do It tim u BiH zajedno sa Veslačkim klubom “Rama” u okviru aktivnosti “Svjetski
dan čišćenja 2024″ organizira akciju čišćenja u Prozor-Rami 21.9. 2024. godine.

Oko trideset (30) prijavljenih volontera okupit će se u selu Ometala – skretanje prema Jaklićima , odakle kreće čišćenje regionalnog puta R418 do Prozora. Drugi tim će biti na Ustirami, u selu od škole do Klekovnice.

Osim u Prozor-Rami akcija čišćenja u sklopu obilježavanja Svjetskog dana čišćenja organizirana je još na 20 lokacija širom Bosne i Hercegovine.

Svjetski dan čišćenja je globalni pokret koji se organizira od 2018. godine i okuplja volontere iz 191 države širom svijeta. Cilj obilježavanja je potaknuti sve ljude na savjesno odlaganje otpada i utjecati na mijenjanje ekološke svijesti kod naših građana. Zajedno želimo učiniti Planetu ljepšim i zdravijim mjesto za život.

Koordinator akcije Filip Šimunović kaže: “Već četvrtu godinu za redom Veslački klub Rama sudjeluje u obilježavanju Svjetskog dana čišćenja. Ove godine planiramo početi od skretanja za Jakliće, Družinoviće i Lapsunj s Ometala te doći do Prozora gdje ćemo na zasluženi ručak. Ovim putem pozivamo sve građane da se priključe našoj akciji te da zajedno očistimo naš kraj i podižemo svijest o važnosti čiste okoline. Također, na drugoj lokaciji Ustirama u suradnji s Veslački klub Ustirama i mjesnom zajednicom Ustirama pozivamo mještane da se priključe akciji. Koordinator u Ustirami je Marija Marić.”

“Samo zajedničkim djelovanjem možemo raditi na pozitivnim promjenama. Zbog toga smo posebno ponosni na činjenicu da ovogodišnji Svjetski dan čišćenja u BiH podržavaju naši partneri, sponzori a ujedno i naši veliki prijatelji. Zlatni sponzor Svjetskog dana čišćenja u Bosni i Hercegovini ove godine je FINO. Zahvalni smo našim prijateljima i partnerima iz kompanije Sarantis d.o.o. koji su kroz brend FINO prepoznali značaj ove aktivnosti na cjelokupnu ekološku osviještenost u našoj zemlji i odlučili financijski biti dio priče koja nas spaja”, poručuju iz Let’s do it tima.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar