Vlasnik Premier kladionica od Vlade HNŽ dobio koncesije za solarne elektrane

Vlasnik Premier kladionica od Vlade HNŽ dobio koncesije za solarne elektrane

Vlasnik sportske kladionice iz Čitluka Premier World Sport Renato Korać ulazi u energetski biznis, saznaje Indikator.ba

Njegova kompanija Premier Energy d.o.o. Čitluk dobila je koncesiju za izgradnju devet fotonaponskih elektrana FNE PE 1- FNE PE 9, svaka pojedinačne snage 990,00 kW.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije dodijelila je 3. srpnja koncesiju kompaniji Premier Energy u katastarskoj općini Slipčići na području grada Mostara.

Koncesija je dodijeljena na razdoblje od 30 godina, a jednokratna koncesijska naknada za svaku fotonaponsku elektranu pojedinačno iznosi 3.990,75 KM.

Kompanija Premier Energy d.o.o. Čitluk osnovana je u ožujku ove godine.

Kladionioca Premier World Sport najveća je u Bosni i Hercegovini i ostvaruje najbolje poslovne rezultate (46,3 milijuna KM dobiti u prošloj godini), dok Renato Korać ima poslovni udio u više sektora u BiH i Hrvatskoj.

Vlasnik je poznatog ugostiteljskog objekta Premier u Čitluku, a u Hrvatskoj posjeduje nekretninske tvrtke Villa Revelin d.o.o. i Premier Solutions u Makarskoj, a ušao je i ugostiteljski biznis u Zagrebu i suvlasništvo jedne vinoteke.

Nedavno je u javnosti izazvala pažnju njegova odluka da sve svoje radnike, njih oko 1.500, počasti sa 1.000  KM nagrade za godišnji odmor.

Poznat je i po tome da je dao Zdravku Mamiću golem iznos od 44,5 milijuna kuna kako bi taj bjegunac od hrvatskog pravosuđa podmirio dug i tako izbjegao ovrhu imovine u Hrvatskoj.

https://www.hercegovina.info/vijesti/bih/nacional-enormno-bogati-vlasnici-kladionica-i-kockarnica-financiraju-covica-i-hdz-bih-a-oni-ih-stite-od-placanja-poreza/203833/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar