VOZAČI POZVANI NA OPREZ: Pojačan promet na izlazu iz BiH, planirani radovi i obustave prometa

VOZAČI POZVANI NA OPREZ: Pojačan promet na izlazu iz BiH, planirani radovi i obustave prometa

Jutros se na cestama Bosne i Hercegovine vozi po suhim kolnicima uz povoljne vremenske uvjete. Apelira se na vozače da voze oprezno, uz poštivanje prometnih propisa.

Danas 26.8. od 8 sati do sutra 27.8. 2024. godine do 8 sati, promet će biti obustavljen na izlaznom kraku autoceste A-1 iz smjera Konjica prema naplatnoj postaji Lepenica.

Sanacijski radovi aktualni su na magistralnim cestama: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Olovo-Semizovac. Na magistralnoj cesti Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominje se da su čekanja na graničnim prijelazima podložna čestim promjenama.

Do kraja kolovoza, za putnički promet otvoren je granični prijelaz Krstac (na cesti Gacko-Nikšić).

Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dopuštene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika).

Foto: Ilustracija

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar