• Vratila nam se zima
  • Vratila nam se zima
  • Vratila nam se zima

Vratila nam se zima

Najavljena promjena vremena nije zaobišla ni ramsku općinu. Nakon toplog i oblačnog jutra, u poslijepodnevnim satima uz jak vjetar najprije je počela padati kiša, koja je ubrzo prešla u snijeg. Slično stanje je i u ostalim dijelovima BiH.

Zbog ugaženog snijega na kolniku obustavljen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere, na cestovnom pravcu Sarajevo-Rogatica na području Romanije, priopćeno je iz BiHAMK-a.

U većini zemlje prometuje se po mokrim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega na kolniku, priopćio je AMSBiH.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravaju se vozači na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. ”Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila”, savjetuje AMSBiH.

Inače, za danas je najavljeno jače naoblačenje koje će uvjetovati zahlađenje i padaline u cijeloj zemlji.

Na planinama je najavljen snijeg. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, usljed opadanja temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša je postupno prešla u susnježicu ili snijeg koji će padati i tijekom noći na utorak.

Bez snijega u sjevernim područjima Bosne. Od večernjih sati i tijekom noći na utorak susnježica ili snijeg su mogući na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro slab južnog smjera. S dolaskom padalina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine.

U noći na utorak očekuje se jačanje bure. U utorak u jutarnjim satima očekuje se većinom snijeg ili susnježica, na jugu zemlje kiša. Bez padalina na području Krajine i sjevera Bosne.

Do sredine dana najavljen je prestanak padalina. U Hercegovini sredinom dana razvedravanje, a u Bosni smanjenje oblačnosti u večernjim satima.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar