Završeno Papino putovanje u Aziju i Oceaniju

Završeno Papino putovanje u Aziju i Oceaniju

Nakon 12 dana okončano je putovanje pape Franje Indoneziji, Papui Novoj Gvineji, Istočnom Timoru i Singapuru, a njegov dolazak u rimsku zračnu luku, očekuje se u petak, 13. rujna u poslijepodnevnim satima.

Polijetanje zrakoplova Singapore Airlinesa u 6:25 h po srednjoeuropskom vremenu, odnosno u 12:25 h po lokalnom vremenu, označilo je završetak 45. apostolskog putovanja pape Franje, najdužega od početka njegova pontifikata. U singapurskoj zračnoj luci Changi Papu je dočekao ministar kulture, zajednice i mladih, u dvorani Dendrobium u kojoj se kratko zadržao u razgovoru prije ukrcaja i leta dugog više od 12 sati. Prije ulaska u zrakoplov brojni su ga stanovnici Singapura pozdravili, neki su tražili selfie, a neki su mu darovali knjigu. Kao i obično, Papa će tijekom putovanja odgovarati na pitanja novinara prisutnih u zrakoplovu, Vatican News.

Posljednji događaj Papina boravka u Singapuru bio je međureligijski susret s mladima u Catholic Junior Collegeu. Od tamo je otišao u zračnu luku tog grada-države kako bi se vratio u Vatikan.

Papa Franjo je u okviru putovanja od 2. do 13. rujna posjetio 4 zemlje: Indoneziju, Papuu Novu Gvineju, Istočni Timor i Singapur, održavši 12 govora i 4 propovijedi, te putujući iz jednoga mjesta u drugo u 7 letova.

U brzojavu upućenom predsjedniku Republike Singapur Tharmanu Shanmugaratnamu Papa je izrazio duboku zahvalnost za srdačnu dobrodošlicu i velikodušno gostoprimstvo te zajamčio svoje molitve za mir, jedinstvo i blagostanje nacije.

J.M., KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar