‘Živimo za ovaj sport i spremni smo na sve izazove. Nemamo mira sve dok obojica ne završimo svoje borbe‘

‘Živimo za ovaj sport i spremni smo na sve izazove. Nemamo mira sve dok obojica ne završimo svoje borbe‘

Uoči nove FNC priredbe ove nedjelje imali smo priliku detaljnije popričati s Ivanom i Tomislavom Sičajom.

Kako bismo susreli glavne aktere današnje priče morali smo se zaputiti na sami zapad Zagreba odnosno na Špansko. Sunčani dani obasjali su našu prijestolnicu, a puno ljudi se rekreiralo šetnjom prošli četvrtak. Doživili smo svojevrsni sudar atmosfera kada smo kročili u “odaje” najbolje MMA dvorane u zemlji. Iz opuštene atmosfere osunčanog i mirnog zagrebačkog kvarta ušli smo u “atmosferu kontroliranog nasilja”.

Piše: Mihael Beljo, Fight Site/Sportske Novosti

Čim smo otvorili zadnja vrata koja su nas dijelila od strunjača ATT Zagreb zatekao nas je prizor u kojem majstor BJJ-a te vlasnik crnog pojasa Stipe Todorić objašnjava napredne tehnike svojim učenicima. Bilo je zanimljivo promatrati “ples” dva ritma u dvorani odnosno zanimljivo je to kako se znanje prenosi na spomenutom mjestu. Veliki dio toga prolazi u opuštenom i prijateljskom tonu, ali povrh tog tona osjeti se “ritam” autoriteta te poštovanja.

Tko stoji na putu hercegovačkoj verziji braće Diaz?

Nakon kratkog promatranja treninga partera u dvorani su se pojavila dva glavna aktera današnje priče, Ivan Sičaja (30, 4-1) te njegov mlađi brat Tomislav Sičaja (25, 3-0). “Tirke” i “Gegan” bili su u jako opuštenom izdanju, a to “opuštanje” su zaslužili nakon mukotrpnog kampa. Njih dvojica, već tradicionalno, nastupaju na istim priredbama. Tako će biti i ovog vikenda kada će upisati nove nastupe na FNC 16 priredbi u istarskom Medulinu. “Tirke” već ima iskustva u ponajljepšoj regiji Lijepe naše Istri jer je svoj drugi profesionalni nastup pobjedonosno odradio u impresivnom amfiteatru Arene Pula.

“Tirketov” protivnik ovog puta bit će Mert Oezyildirim/Ozyildirim (30, 10-5). Radi se o njemačkom borcu kurdskih korijena, a njegova specijalnost je parter jer je čak 6 svojih borbi završio “submissionom”. Zadnji nastup je imao prije gotovo godinu dana u njemačkoj promociji NFC-u. Također, Oezyildirim ima i tri amaterska nastupa u kojima ima stopostotan učinak, a Nijemac se par puta borio I u lakoj kategoriji.

Pročitajte više na Fight Site/Sportske Novosti

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar