Zorana Galića SIPA smatra zaposlenikom na bolovanju, Tužiteljstvo nije zatražilo izdavanje tjeralice

Zorana Galića SIPA smatra zaposlenikom na bolovanju, Tužiteljstvo nije zatražilo izdavanje tjeralice

Zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Zoran Galić, osumnjičen za primanje dara i drugih oblika koristi i zlouporabe položaja i ovlasti, u razdoblju dok je obavljao dužnost direktora Granične policije Bosne i Hercegovine, još se vodi da je na bolovanju.

Ovu informaciju je za Faktor potvrdio direktor SIPA-e Darko Ćulum.

Iako je iz Tužiteljstva BiH ranije potvrđeno da raspolažu informacijama kako je Galić u bijegu, te da je pobjegao u Hrvatsku, još nisu zatražili izdavanje tjeralice.

“Sud do ovog trenutka nije zaprimio prijedlog Tužiteljstva BiH za izdavanje tjeralice prema osumnjičenom Galiću”, navodi se u odgovoru iz Suda BiH koji je ovom mediju stigao prije dva dana.

I Tužiteljstvu BiH je faktor poslao upit s pitanjima što poduzimaju u vezi s Galićevim bijegom, te jesu li zatražili raspisivanje potjernice, ali do zaključivanja ovog teksta nije stigao odgovor.

Osim Galića koji je u bijegu, akcijom “Kings” prije dva tjedna obuhvaćene su i dvije uhićene osobe, pomoćnik zapovjednika Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago, zbog kaznenih djela organizirani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zlouporaba položaja ili ovlaštenja i drugih kaznenih djela.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar