137 rukopisa prijavljeno na natječaj za najbolji neobjavljeni roman

137 rukopisa prijavljeno na natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Na natječaj V.B.Z.-a i Tisak Medije za najbolji neobjavljeni roman 2014. godine stiglo je čak 137 rukopisa, što je dosad rekordan broj, izvijestili su organizatori natječaja.

"Iako ne možemo suditi o kvaliteti ili sadržaju prijavljenih rukopisa, neki od njih već svojim naslovima privlače pozornost", ističu izdavači navodeći tek neke naslove poput: "Kratki roman o runjenju kukuruza", "Čupavi slučaj inspektora Čačmaka", "Ugrizi me na serdžadi" ili "Dolje među oblacima".

Pobjedniku 11. natječaja, obnovljenog nakon dvogodišnje stanke, pripast će novčana nagrada u bruto iznosu od 100 tisuća kuna (oko 27 tisuća maraka), a njegovo će ime biti objavljeno na konferenciji za novinare tijekom međunarodnoga sajma knjige Interlibera koji će se održati od 11. do 16. studenoga.

Kako najavljuju organizatori natječaja, V.B.Z.-ov žiri u kojemu su Zoran Ferić, Julijana Matanović, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina i Mile Stojić uskoro će objaviti i uži izbor za, kako ističu, najizdašniju književnu nagradu u Hrvatskoj i regiji.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing