A ŠTO KAŽE LIDL I HEIDI? U Splitu siromašniju djecu pogrdno zovu ‘lidlići’

A ŠTO KAŽE LIDL I HEIDI? U Splitu siromašniju djecu pogrdno zovu ‘lidlići’

Brojni Hrvati ostali su zgroženi informacijom da se među splitskom djecom proširio pogrdan izraz za siromašnu djecu – ‘Lidlići’.
Taj se izraz, za one koji nisu upoznati s tematikom, odnosi na djecu koja nose odjeću kupljenu u Lidlu, trgovačkom lancu poznatom po jeftinijim cijenama te djeci u Splitu ‘služi’ kao pogrdni naziv za vršnjake koji nisu te sreće da imaju ‘bogate’ roditelje kao oni.

Reakcije pljušte, a mi vam prenosimo status uspješnog mladog poduzetnika Bojana Bernika vezan uz tu temu. Čovjek je rekao sve.

“Nosio sam Mike umjesto Nike tenisica kao klinac i znam što znači kada te druga djeca ismijavaju i maltretiraju što umjesto marki nosiš stvari kupljene na Hreliću. Djeca znaju biti okrutna dok ih roditelji ne odgoje kako treba.

Ja sam prvih 7 godina odrastao u “kući” od 30m2 sa grijanjem na drva. Ne znate osjećaj kada se probudite, a u kući 0 stupnjeva, pa ti izađi iz kreveta ako se usudiš. Kao da smo u Sibiru, a ne 300m od Dinamovog stadiona.

Sa starcima sam obišao pola Europe u Stojadinu, spavali smo u šatoru i jeli na haubi od auta ispred shopping centara. Nije bitno koliko imaš nego što sa time radiš.

Ne kupujem u Lidlu jer volim imati izbor, ali isto tako znam da su tamo isključivo kvalitetni proizvodi. Kaufland mi je s druge strane super.

Uvijek će biti iskompleksiranih ljudi koji misle da ih logo na istoj pamučnoj majici čini boljima i vrijednijima od drugih”.

Vijest o vrtičkoj djeci među kojom je popularan pogrdni naziv “lidlići” za djecu kojima roditelji kupuju odjeću i ostale potrepštine u Lidlu, prokomentirao je na svom Facebooku i Bloger Krule prisjetivši se pritom svog djetinjstva.

“Čitam sad… u nekoj školi, jedna skupina djece su drugu skupinu djece nazvali “Lidlićima”… zato što im roditelji odjeću kupuju u Lidlari. Sjetim se svog djetinjstva… kad bi nam se druga djeca rugala… koliko se ja sjećam… mi bi ih istukli… i to onako… dobrano… jebiga… mi siromašniji smo uvijek bili jači. Nikad nam se više nisu rugali”, napisao je Krule.

 

(Izvor: Vijesti.hr)

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar