Adele predstavila dugoočekivanu pjesmu “Easy On Me”

Adele predstavila dugoočekivanu pjesmu “Easy On Me”

Adele je konačno objavila dugoočekivani novi singl naziva “Easy on Me”, s videospotom koji je zabilježio više od 10 miliona pregleda u roku od šest sati od postavljanja na YouTube.

Nakon šest godina pauze Adele će predstaviti novi, četvrti po redu album, koji bi trebao izaći 19. studenog, a koji odražava “unutrašnja previranja” koja je doživjela nakon razvoda od Simona Koneckog u 2019. godini.

“Easy On Me”, emotivna klavirska balada, objavljena je u ponoć po britanskom vremenu, nudeći fanovima prvi pogled na njen “album o razvodu” pod nazivom “30”. To će biti nastavak njenih izuzetno uspješnih albuma “19”, “21” i “25”.

U “Easy On Me” Adele objašnjava svoju odluku da završi svoj brak 2019. godine, a od sina i bivšeg muža traži razumijevanje.

“Promijenila sam to tko sam bila, da vas oboje stavim na prvo mjesto”, kaže tekst, ali da sada odustaje.

Čini se da se video nastavlja na pjevačicin hit iz 2015. godine – pjesmu “Hello”, što je jedan od najprodavanijih digitalnih singlova svih vremena

Oba je režirao Xavier Dolan i oba spota su smještena u staroj seoskoj kući. U spotu za “Hello” Adele telefonira u staroj kući, a u videu “Easy on Me” pakuje se iz iste kuće i odlazi. Iako spot započinje u crno-bijelom maniru, Dolan bira trenutak za prelazak u boju, čime postaje jasno da je to glas žene koja je razorila cijeli svoj svijet, shvatajući da se ne mora osjećati krivom što sebe stavlja na prvo mjesto. “Usput sam naučila mnogo stvari o sebi”, rekla je Adele u saopćenju najavljujući album. “Skinula sam mnogo slojeva, ali i umotala se u nove… Od tada sam mukotrpno obnavljala svoju kuću i svoje srce i ovaj album to pripovijeda.”

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar