Afera Aluminij

Afera Aluminij

Financijska policija Federacije BiH podnijet će danas do kraja dana Tužiteljstvu HNŽ-a izvještaj protiv šest osoba zbog kriminala u mostarskom “Aluminiju” teškog 204,5 milijuna maraka, ekskluzivno saznaje “Avaz”.

Avaz saznajde da je prijavljeno šest odgovornih i ovlaštenih osoba u „Aluminiju“ koje su obnašale rukovodeće pozicije u ovoj kompaniji i bili su povezane osobe.

Postupajući po zahtjevima Vlade FBiH i Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, podsjećamo, inspektori Financijske policije su na temelju knjigovodstvenih isprava, poslovnih knjiga, financijskih i drugih izvještaja, te ostale poslovne dokumentacije i korespodencije gospodarskog društva „Aluminij“  Mostar, utvrdili činjenice koje se odnose na financijsko i materijalno poslovanje tvrtke „Aluminij“  u razdoblju od 01. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine.

Osim toga,  napravljen je i zapisnik o utvrđenim činjenicama u postupku inspekcijskog nadzora financijsko-materijalnog, vanjskotrgovinskog i deviznog poslovanja gospodarskog društva “Aluminij” koji je u formi Izvještaja dostavljen Vladi Federacije BiH i Županijskom tužiteljstvu HNŽ Mostar.

Napravljeno je šest izvještaja o postojanju osnova sumnje o počinjenim kaznenim djelima i počiniteljima, kojima je za utvrđene nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju Aluminij d.d. Mostar, za razdoblje od 01. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine, prijavljeno šest odgovornih i ovlaštenih osoba u „Aluminiju“, kojima se stavlja na teret nanošenje štete gospodarskom društvu „Aluminij“ d.d. Mostar, u ukupnom iznosu od 204.450.946,97 KM, navodi se u izvještaju.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar