Agenti FBI-ja provjeravaju aplikacije koje su koristili automafijaši

Agenti FBI-ja provjeravaju aplikacije koje su koristili automafijaši

Istražni timovi svih bh. policijskih agencija rade na rasvjetljavanju ubojstva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koje se dogodilo u sarajevskom naselju Alipašino Polje 26. listopada. Tragove i dokaze koje pronađe policija filtriraju i usmjeravaju tužitelji, pod čijim se nadzorom istraga provodi, piše Dnevni avaz.

Ponovno saslušanje

Kako je novinarima otkrio izvor blizak istrazi, Srećko Trifković, kojem je nedavno određen pritvor, jer se prema dosadašnjim policijskim informacijama može dovesti u vezu sa zločinom, ali ne kao direktni izvršitelj, jučer je doveden u Federalnu upravu policije radi ponovnog saslušanja. Isti izvor otkriva kako su isljednici izmjerili visinu i gabarite Trifkovićevog tijela da bi se njegova figura mogla usporediti s ubojicama koji se vide na snimcima. Radi se o snimcima videonadzora s objekata u okolici mjesta zločina i izoliranim satelitskim snimcima koje je FBI dostavio inspektorima. Trifkovićeve mjere poslane su vještacima na analizu.

Provjera tragova

Specijalni agenti FBI-ja također provjeravaju internetske aplikacije koje su koristile pojedine sumnjive osobe iz svijeta autokriminala. Riječ je o messengerima putem kojih su komunicirali. Kako neslužbeno saznaje Avaz, sumnjivci su ih brisali, ali uzalud, jer su ih agenti putem posebnog programa vratili. U tijeku je analiza komunikacije i provjera mogu li se neki od sumnjivih dovesti u vezu sa zločinom na Alipašinom Polju, a radi se o tisućama poruka.

Dvojica kriminalaca iz Hercegovine uhvaćena u laži

U međuvremenu su se istražiteljima javila dvojica automafijaša iz Hercegovine nudeći, kako su kazali, informacije o ubojicama u zamjenu za imunitet i druge pogodnosti. No, kada su njihove priče provjerene, utvrđeno je da je riječ o lažnim informacijama, koje nisu potvrđene materijalnim dokazima, piše Avaz. Također, oni su istražiteljima dali imena osoba koje se ne mogu dovesti u vezu sa zločinom. To je utvrđeno putem baznih stanica, gdje signali njihovih mobitela nisu uhvaćeni ni blizu mjesta ubojstava, niti su vještačenja mobitela to potvrdila.

 

/Izvor; Bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar