AKTIVNOST ZASTUPNIKA ‘DIJASPORE’ U SABORU RH Raguž i dalje ima malo što za reći, Ljubić se ‘blago popravlja’, a Glasnović – najglasniji

AKTIVNOST ZASTUPNIKA ‘DIJASPORE’ U SABORU RH Raguž i dalje ima malo što za reći, Ljubić se ‘blago popravlja’, a Glasnović – najglasniji

ZAGREB – Očekivano, neovisni zastupnik Željko Glasnović i dalje je najaktivniji i od 151 zastupnika, on je u prvoj polovici tabele najaktivnijih – čak na 33. mjestu s 82 javljanja za riječ. No, Glasnovićeva angažiranost i aktivnost u saborskim klupama zacijelo je ‘drmnula’ i ostala dva zastupnika iz tzv. dijaspore, HDZ-ovce dr. Božu Ljubića i Željka Raguža. Dr. Ljubića možda malo i više jer on bilježi 41 javljanje za riječ i stoga je na 65. mjestu po aktivnosti, dok Raguža malo toga može nagnati da ‘progovori’.

Posljednja statistika aktivnosti saborskih zastupnika u Saboru susjedne Republike Hrvatske ima dvojicu apsolutnih rekordera koji ‘dijele’ prvo mjesto – MOST-ovca Miru Bulja i Ivana Pernara iz Živog zida. Oni su se za riječ javili čak po 530 puta. Slijedi SDP-ovac Gordan Maras sa 509 javljanja, Branimir Bunjac, također zastupnik Živog zida sa 465 javljanja. Daleko manje javljanja ima sljedeći zastupnik, HDZ-ovac Branko Bačić sa 247 javljanja. Rekordnu aktivnost zastupnika MOST-a, Živogt zida i SDP-a, dobrim dijelom može se objasniti maratonskim sjednicama sabora kada se raspravljalo o (ne)povjerenju aktualnom ministru financija Zdravku Mariću.

No, kako stvari stoje po pitanju aktivnosti trojice saborskih zastupnika iz XI. izborne jedinice, tzv. dijaspore?

Očekivano, neovisni zastupnik Željko Glasnović i dalje je najaktivniji i od 151 zastupnika, on je u prvoj polovici tabele najaktivnijih – čak na 33. mjestu s 82 javljanja za riječ. Ovime je samo potvrđeno da, dolaskom Glasnovića u saborske klupe, tzv. hrvatska dijaspora, ima jednog od najaktivnijih saborskih zastupnika uopće, za razliku od prijašnjih godina kada su se na njihov račun smišljali čak i dobri vicevi.

Još uvijek je aktualna humoristična priča u kuloarima kako je jedan od tih zastupnika, tijekom svog četverogodišnjeg zastupničkog mandata u Hrvatskom saboru, samo kazao: “Zatvori vrata, promaja je!”.

No, Glasnovićeva angažiranost i aktivnost u saborskim klupama zacijelo je ‘drmnula’ i ostala dva zastupnika iz tzv. dijaspore, HDZ-ovce dr. Božu Ljubića i Željka Raguža. Dr. Ljubića možda malo i više jer on bilježi 41 javljanje za riječ i stoga je na 65. mjestu po aktivnosti, dok Raguža malo toga može nagnati da ‘progovori’.

On je od 14. listopada prošle godine do 14. srpnja 2017., odnosno, za čitavih devet mjeseci, za riječ javio tek tri puta i na 133 je mjestu statističke obrade Informacijsko-dokumentacijske službe Hrvatskog sabora o aktivnostima saborskih zastupnika.

Međutim, na svu sreću, Raguž ipak nije zadnji jer čak devet saborskih zastupnika tijekom devet mjeseci nije niti ‘zucnulo’, osam ih se tek jednom javilo za riječ, a jedan se javio “čak” dva puta, prenosi dnevno.ba.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing