Amel Tuka brončani na Svjetskom prvenstvu u Pekingu

Amel Tuka brončani na Svjetskom prvenstvu u Pekingu

Amel Tuka donio je u utrci na 800 metara brončanu medalju Bosni i Hercegovini na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. To je prva atletska medalja za tu državu na svjetskim prvenstvima.

Tuka je završio na trećem mjestu, izborio je broncu svojim karakterističnim sjajnim zadnjim dijelom utrke, a zlato je uzeo svjetski rekorder Kenijac David Rudisha.

Tuka je na ovaj način napravio povijesni rezultat za bh. atletiku.

Zlato je pripalo Kenijcu Davidu Rudishi koji je tu dionicu istrčao s vremenom od 1:45.84. Srebrni Poljak Adam Kszczot istrčao je 1:46.08, a brončani Tuka s vremenom 1:46.30.

Tuka, koji je imao najbrže vrijeme polufinala, u posljednjih 200 metara je ubrzao i sa šestog mjesta stigao do medalje, najznačajnije u povijesti bosanskohercegovačkog sporta budući da BiH nema nijednu medalju sa Svjetskog prvenstva ili Olimpijskih igara.

“Zaista se osjećam nevjerojatno, ovo je ostvarenje velikog sna za mene. Ovo je prva medalja za moju zemlju, i za mene. Ja sam veom sretan i ponosan, zbog svojih ljudi. Hvala svim ljudima u BiH. Znam da sada slave. Hvala i ljudima u Kini na veoma dobroj organizaciji Svjetskg prvenstva. Zaista je osjećam nevjerojatno”, kazao je Amel Tuka nakon osvojene brončane medalje na SP-u u Pekingu. 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar