Američki glumac Robin Williams pronađen mrtav

Američki glumac Robin Williams pronađen mrtav

Policija u Kaliforniji pronašla je oko podneva po loklanom vremenu njegovo beživotno tijelo. Pretpostavlja se da je riječ o samoubojstvu, premda definitivni uzrok smrti tek treba utvrditi.
 

Njegova supruga Susan Schneider potvrdila je ovu tragičnu vijest. "Jutros sam izgubila muža i najboljeg prijatelja, a svijet je izgubio jednog istinskog glumca i predivno ljudsko biće", izjavila je Schneider. Williams je pronađen mrtav u svom domu u Tiburonu, California.

Okružni mrtvozornik rekao je kako je najvjerojatniji uzrok smrti asfiksija, odnosno gušenje. Kako mediji prenose Williams se godinama borio s depresijom.

Williams je bio poznat po ulogama u filmovima 'Good Morning Vietnam' i 'Društvo mrtvih pjesnika', a za sporednu ulogu u filmu 'Dobri Will Hunting' nagrađen je Oscarom. Nedavno je dovršio snimanje trećeg nastavka filma 'Noć u muzeju', inspiriranog slikovnicom poznatog hrvatskog ilustratora Milana Trenca.

Također je poznato kako imao problema s konzumacijom alkohola i opojnih droga, a nedavno se prijavio u kliniku za rehabilitaciju, kako bi se 'do kraja doveo u red', javio je prošlog mjeseca 'Los Angeles Times'.

Glumčeva kćer 25-godišnja Zelda se od svog oca oprostila putem društvene mreže Twitter.

"Ti, samo ti ćeš imati zvijezde kao nitko drugi…U jednoj od zvijezda ja ću živjeti. U jednoj od njih ja ću se smijati. Pa će biti kao da se sve zvijezde smiju kad pogledaš u nebo po noći… Ti samo ti – imat će zvijezde koje se mogu smijat. Volim te. Nedostaješ mi. Pokušat ću nastaviti gledati prema gore", napisala je Williamsova kćerka, koja se također bavi glumom.
Od komičara se oprostio i američki predsjednik Barack Obama. ''Robin Williams bio je pilot, liječnik, duh, dadilja, predsjednik, profesor, Petar Pan, i sve između toga. Ali nitko nije bio kao on. Ušao je u naše živote kao vanzemaljac, ali je svakoga čovjeka znao taknuti u dušu. Znao nas je nasmijati, znao nas je rasplakati.

Svoj nemjerljivi talent davao je slobodno i velikodušno onima kojima je to bilo najpotrebnije, od naših vojnika koji su daleko od svojih domova do onih koji žive na marginama našega društva. Obitelj Obama izražava sućut obitelji Robina Williamsa, njegovim prijateljima i svima koji su pronašli sebe zahvaljujući Robinu'', navedeno je u priopćenju za javnost američkog predsjednika.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar