Amerikanci zatajili sudar podmornice s Titanicom

Amerikanci zatajili sudar podmornice s Titanicom

Najbizarnija pomorska nesreća dogodila se prošle godine u srpnju – 35 milijuna dolara vrijedna podmornica sudarila se s ostacima Titanica, a američke vlasti tu su informaciju zatajile.

Britanskih Telegraph ekskluzivno je objavio dokumente, prema kojima je britanska tvrtka EYOS Expeditions prošle godine unajmila podmornicu Triton od tvrtke sa Floride, Triton Submarines.

To je prvi put u povijesti da se netko sudario s Titanicom, a prema sudskoj dokumentaciji koju je objavio Telegraph, pilot podmornice se sudario jer je radi nepredviđenih uvjeta izgubio kontrolu nad podmornicom u udario u Titanic.

Iz EYOS-a su potvrdili incident, ali tvrde da ako je i bilo neke štete, da je ona minorna.

Međutim, stručnjaci podsjećaju da Titanic jako propada i da svaki dodatni problem može uzrokovati još brže propadanje. Ekspedicija Tritona je i bila usmjerena kako bi se napravile nove fotografije legendarnog broda i kako bi se utvrdilo koliko su velika oštećenja.

foto: Screenshot YoutubeVođa ekspedicije je za Daily Mail rekao da su se morali jako približiti Titanicu da naprave fotografije, te da su greškom došli u fizički kontakt s olupinom.

Triton je inače jedina podmornica na svijetu, koja može ploviti u najvećim dubinama oceana, čak do 11 kilometara.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar