Ante Gotovina postao posebni savjetnik Damira Krstičevića

Ante Gotovina postao posebni savjetnik Damira Krstičevića

Uoči današnje sjednice vlade RH u Vukovaru, premijer Andrej Plenković potpisao je rješenje kojim se general Ante Gotovina imenuje posebnim savjetnikom potpredsjednika vlade i ministra obrane Damira Krstičevića

Uoči današnje sjednice vlade RH u Vukovaru, premijer Andrej Plenković potpisao je rješenje kojim se general Ante Gotovina imenuje posebnim savjetnikom potpredsjednika vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, javlja Večernji list. Ovo imenovanje je predložio Krstičević.

Gotovinino imenovanje se odnosi  na sustav Domovinske sigurnosti, kojeg razvija Krstičević, no biti će angažiran prema potrebi za sva pitanja vezana uz sustav obrane i sigurnosti. Prema zakonu Gotovina ima pravo na naknadu za tu funkciju, ali je on tražio da taj posao radi bez financijske naknade.
Premijerov savjetnik i Šeksov posinak

Premijer Andrej Plenković imenovao je svoje savjetnike. Zadržao je Tomislava Pokaza koji je bio zamjenik šefa kabineta bivšem premijeru Tihomiru Oreškoviću. Odabrao je i dvije žene Dubravku Vlašić-Pleše i Sonju Žerjav. Vlašić-Pleše dosad je bila načelnica Sektora za europsko pravo u Ministarstvu vanjskih poslova, a Sonja Žerjav načelnica Sektora za europske poslove i međunarodnu suradnju u Ministarstvu pravosuđa. Četvrti Plenkovićev savjetnik je Karlo Ressler. Ressler je bio njegov asistent dok je Plenković bio eurozastupnik.  Ressler je diplomirao na Pravnom fakultetu i posinak je Vladimira Šeksa iz njegova drugog braka.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar