ANTO BILIĆ (HDZ 1990): “Hrvatski narodni sabor je skupina političkih stranaka koje ne postoje, tražit ću izlazak”

ANTO BILIĆ (HDZ 1990): “Hrvatski narodni sabor je skupina političkih stranaka koje ne postoje, tražit ću izlazak”

Za komentar cjelokupnog postizbornog procesa pitali smo i predsjednika HDZ1990 Antu Bilića.

“Nismo opterećeni sudjelovanjem u vlasti jer to ni u proteklom periodu nismo bili, djelujemo samostalno kao koalicija HDZ 1990-HSP BIH i HB sa dva zastupnika u Županijskoj skupštini Središnje Bosne i jednim zastupnikom u Parlamentu F BiH”, rekao je Bilić.

Treba napomenuti kako je HDZ1990 je u proteklom mandatnom periodu bio prekretnica za uspostavu vlasti u županiji Središnja Bosna

Bilić je prokomentirao i odnose u samom HNS-u: “Ako gledamo ono na što se HDZ BiH kroz takozvani HNS stalno poziva, legitimni predstavnici su one stranke koje imaju većinu u Domu naroda Parlamenta Federacije, odnosno u klubovima naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Za mene osobno i uvažavajući i to i takvo gledište legitimni predstavnik Bošnjaka je SDA sviđalo se to kome ili ne

“To je naravno kao i sve do sada HDZ BiH izigrao, ali postavljam pitanje tko će odgovarati za ovaj presedan kada se isto preglasavanje desi Hrvatima u tom istom domu u budućnosti. Moje mišljenje o HNS je opće poznato i više je suludo i neozbiljno tu tvorevinu HDZ BiH i Dragana Čovića nazivati bilo kojim imenom nego najvećom štetočinom Hrvatskog naroda”, pojašnjava Bilić.

“To je nažalost skupina političkih stranaka koje ne postoje čiji predsjednici su izabrani prije nekih dvadeset i više godina i imaju još uvijek u svom džepu  pečat stranke koji je jedini potreban da bi ste služili HDZ BiH i Draganu Čoviću koji će vama i tim i takvim ipak zadovoljiti osobne interese, čak će neki biti imenovani i kao ministri ili pomoćnici ministara u BiH. Zauzvrat, ti i takvi podobnici provode politiku širenja mržnje prema drugima i optužujući druge za neuspjeh i nestajanje naroda a pod plaštom HNS a provode politiku parazitskog hrvatstva, moralne i kulturne  zapuštenosti, zaglupljivanja naroda da svi moraju biti HDZ BiH Jednako HNS”, govori Bilić.

“To je u biti politika zaljubljena u samu sebe  koja je lišena svake samokritike , politika koja je nastala s ciljem da mala grupa ljudi izrabljuje cijeli narod”

“Ja nikada neču biti dio te i takve politike i od predsjedništva HDZ 1990 ću i ovaj put jasno tražiti izlazak iz HNS koji neuvažava ni svoje deklaracije koje donosi jer se i one već sutradan kose s njihovom nezdravom politikom. Mi iz Središnje Bosne to i tako lažno hrvatsvo nećemo poštovati niti uvažavati i vjerujem da će i predsjedništvo HDZ 1990 konačno donijeti pravu odluku kada je u pitanju HNS. Važno je naglasiti i kako nitko, baš nitko iz tog HNS-a ne pozove HDZ 1990 na razgovore oko barem minimalne suradnje u interesu naroda je stvar koja je prelila čašu i mi kao stranka barem kada je u pitanju Središnja Bosna ćemo naći načina kako tome politički kvalitetno odgovoriti”, stoji u izjavi predsjednika HDZ1990 Ante Bilića.

Izvor: Centralna.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing