APEL IZRAELU: Ukrajina moli za oružje

APEL IZRAELU: Ukrajina moli za oružje

Ukrajinski šef diplomacije razgovarao je s izraelskim premijerom Yairom Lapidom. Detaljno su diskutirali o molbi Kijeva za slanje sustava obrane od projektila i sustava protuzračne obrane, piše Index.hr.

“Razgovarao sa s izraelskim premijerom Yairom Lapidom te ga informirao o neizrecivoj patnji, gubitku života i uništenju kojeg u Ukrajini uzrokuju ruski projektili i iranski dronovi. Detaljno smo raspravljali ukrajinski zahtjev Izraelu za sustavima protuzračne obrane i obrane od projektila”, objavio je Kuleba.

Iako je Izrael osudio rusku invaziju Ukrajine, ujedno je poručio da Kijevu neće slati oružje. Svoju pomoć Ukrajini ograničio je na humanitarne potrepštine, ističući pritom želju za kontinuiranom suradnjom s Moskvom u vezi ratom razorene Sirije, ali i zaštite ruskih Židova.

Nedavno je Izrael ponudio pomoć Ukrajini s razvijanjem sustava za upozorenje na zračne napade. Lapidom ured objavio je da je izraelski lider još jednom izrazio da Izrael podržava Ukrajinu, dodavši da su “duboko zabrinuti” zbog vojnih veza Irana i Rusije.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar