Arabella na festivalu „ Klape Gospi Sinjskoj „

U susret obilježavanju 300.-te Sinjske alke, Sinjani su prije 7 godina pokrenuli klapski festival marijansko-duhovnih pjesama "Klape Gospi sinjskoj".

U proteklih je 6 godina nastupilo pedesetak klapa izvodeći tradicionalne i novouglazbljene duhovne pjesme posvećene Gospi sinjskoj.

Ovogodišnji Festival bio je revijalnog karaktera. Nije bilo nagrađenih klapa, ali su organizatori nagradili statuama Gospe sinjske zaslužne pojedince koji su pružili potporu održavanju ovog Festivala duhovnih pjesama.

U izravnom prijenosu u programu Radio Splita te putem satelita nastupilo je petnaestak klapa koje su izvodile pjesme s proteklih festivala, kao i pjesme prema svom odabiru.

Čast i zadovoljstvo da otvore festival imale su članice Vokalne skupine Arabella koje su nastupile duhovnom skladbom „U tišini“ čije je stihove napisala Iva Beljan Kovačić a uglazbio Anto Kovačić.

U revijalnom dijelu nastupila je klapa časnih sestara "Koprena" iz Splita.Po prvi puta povodu 300.-te Sinjske alke izvedena je i pjesma "Majko naša od sve dice" tekstopisca Jakova Dukića koju je uglazbio Mile Čačija, a obradio njegov brat Mojmir.

Bila je ovo još jedna potvrda čvrste povezanosti sa gradom Sinjom kao i povezanosti sa Čudotvornom Majkom od milosti, Gospom Sinjskom.

Festival je snimala i Hrvatska televizija i na svetkovinu Velike Gospe moći će ga vidjeti gledatelji širom Hrvatske i svijeta.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar