ARGENTINCI TVRDE: DALIĆ JE PONOVIO GREŠKU I OVOM IZJAVOM SAMO ‘NAPALIO‘ ARGENTINU UOČI UTAKMICE

ARGENTINCI TVRDE: DALIĆ JE PONOVIO GREŠKU I OVOM IZJAVOM SAMO ‘NAPALIO‘ ARGENTINU UOČI UTAKMICE

Od 20 sati na rasporedu je veliki polufinalni okršaj Svjetskog prvenstva, sitna podmetanja su počela.

Ugledni argentinski dnevnik Clarin smatra kako je hrvatski izbornik Zlatko Dalić “ponovio pogrešku” koju je uoči utakmice četvrtfinala s Argentinom napravio Louis van Gaal.

Dalić je, piše list, izrekao komplimente na račun kapetana Argentine Lionela Messija, ali je jednim dijelom svog obraćanja na konferenciji za novinare podsjetio na Van Gaalove komentare ‘koji su djelovali motivirajuće za Messija i argentinsku reprezentaciju‘.

“Argentina je sjajna momčad, s Messijem na čelu. Znamo što oni mogu učiniti s Messijem na sjajnoj razini, oni su momčad koja ostavlja svoju kožu na terenu. Mislim da su oni pod većim pritiskom nego mi”, prenosi Clarin Dalićeve riječi.

Kad su ga upitali o Messijevom defenzivnom stilu, Dalić je rekao: “Ne trči puno, ne trči ni za loptom. On čeka loptu sa svom snagom i energijom. On ne sudjeluje u obrani i ne smijemo mu dozvoliti da primi loptu jer tada radi najviše štete, s obzirom na to da je najbolji igrač na svijetu u posljednjih 10 godina”, izjavio je Dalić pred novinarima.

Autor teksta u Clarinu prenosi i kako Hrvatska neće odrediti striktnog čuvara za Messija, kao ni prošli put, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

“Moramo spriječiti dodavanja do njega i smanjiti prostore. Sigurno ga je i posljednji poraz od nas u Rusiji motivirao, stoga očekujemo vrlo dobro izdanje Argentine, opet očekujemo teškog i motiviranog suparnika koji u Kataru ima vojsku navijača”, zaključuje Clarin Dalićevo obraćanje javnosti uoči polufinala Svjetskog prvenstva.

U Argentini su Dalićeve izjave odmah povezali s kritikama kojima je Van Gaal navodno uznemirio Messija, a vidjeli smo to i tijekom i na kraju utakmice kada su pojedini igači Argentine otvoreno napali nizozemskog izbornika.

“On je najopasniji igrač, onaj koji kreira više prilika, ali s druge strane ne igra previše kad je suparnik u posjedu lopte. I tu su naše šanse”, govorio je Van Gaal uoči četvrtfinala.

Tvrde Argentinci kako su Messija posebno razljutile sljedeće riječi iskusnog nizozemskog stručnjaka: “On je igrač koji može odlučiti utakmicu u individualnoj akciji. U polufinalu 2014. igrali smo protiv Argentine koja nije dotaknula loptu, a mi smo izgubili na penale. Sad želimo našu osvetu.”

Međutim, osvetio se Messi. Asistirao je Molini i potom zabio s bijele točke, a gol je proslavio gledajući prema nizozemskoj klupi.

Zapravo ni Dalić ni Van Gaal nisu rekli neistinu, jer je argentinski kapetan doista maksimalno pošteđen obveza u fazi obrane, jasno je da su drugi tu da trče za njega.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing