AUDIO ZAPIS RADE BOŠNJAKA: “Imamo sve na Petom Katu ono što funkcionalno sada egzistira u IZIS-u?”

AUDIO ZAPIS RADE BOŠNJAKA: “Imamo sve na Petom Katu ono što funkcionalno sada egzistira u IZIS-u?”

Kako smo i najavili ekskluzivno donosimo audio snimak gdje tada ravnatelj ZZO-a Rade Bošnjak razgovara s Mihovilom Čuljkom/Željezničarem, koji je ispred Zavoda bio zadužen za tajni projekat Peti kat i komunikaciju s tvrtkama Triples i Infoherc, piše hercegovina.info

Bošnjak ga pita ima li na Petom katu sve funkcionalno, kao što to ima IZIS, informacijski sustav o pacijentima koji trenutačno koristi ZZO, a koji je Bošnjak želio izbaciti, a dovesti tvrtke koje je pripremao.

Razgovor teče ovako:

Rade Bošnjak:

“Ovaj sa pod funkcionalnostima i tako dalje, da imamo napisano točno upotrebljivu strukturu što je to što smatramo razvijeni softver. Znači razvijen softver znači da imamo sve na Petom Katu ono što funkcionalno sada egzistira u IZIS-u. Jel tako?”

Mihovil Čuljak/Željezničar: “Da.”

Rade Bošnjak: “Ima li to napisano?”

Mihovil Čuljak/Željezničar: “Znači ne da ima. Ja sam sinoć doslovno analizirao što je i bilo prije mene(opa.hvali se direktoru za učinjeno), što je bilo za mene  smislu što sam učestvovao i…”

 

I tu se audio prekida, no sasvim je dovoljan da dokaže da je Bošnjak bio nalogodavac Petog kata, da je zlorabio ljudske resurse Zavoda za tajni projekt, te ustupao podatke o pacijentima tvrtkama s Petog kata – Triples i Infoherc.

Već smo prije objavili da je glavni operativac ispred Zavoda i čovjek od najvećeg povjerenja Rade Bošnjaka bio Mihovil Čuljak zvani Željezničar koji je komunicirao s tvrtkama na petom katu i po ovlaštenju direktora Rade Bošnjaka davao im informacije iz Zavoda.

Tajni sastanci bili su održavani i u luksuznim prostorijama na petom katu Vitalisa na kojima je ponekad i Rade Bošnjak osobno nazočio kao i sadašnja v.d. direktorica Ana Vidačak te su upravo oni definirali korake i diktirali tempo.

Sve se pripremalo godinama, Bošnjak je išao i u resorno ministarstvo zdravstva, tražio izmjene pravilnika i trasirao put navedenim tvrtkama

Upoznata je bila i njegova tadašnja savjetnica, a sadašnja v.d. direktorica i prijateljica Ana Vidačak, koju se HDZ BiH, odnosno Dragan Čović priprema imenovati na čelo Zavoda. Upravo ravnatelj i savjetnica, sada savjetnik i ravnateljica bili su upoznati i aktivno usmjeravali tajne aktivnosti tvrtki na Petom katu, a kako bi se te iste tvrtke zatim javile na natječaj i dobile isti posao održavanja IZIS-a ali ovaj put po 6 puta višoj cijeni.

Kao što smo već ekskluzivno objavili tvrtka TripleS bez ikakvog ugovora s Zavodom je komunicirala s Miroslavom Čuljkom – Željezničarom djelatnikom Zavoda, a uz nju je paralelni IZIS gradio i Infoherc.

Čvrsto uvjereni da će predmet Rade Bošnjak nestati u bermudskom pravosudnom trokutu HNŽ-a, gdje su ranije nestali i drugi dužnosnici HDZ-a BiH, da će Dragan Čović imenovati Anu Vidačak, odnosno ostaviti ravnateljsko/savjetnički dvojac da uništi sve dokaze oko Petog kata, ipak objelodanjujemo ove materijale. Nek se zna, tj. ZNA SE.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar