Austrija zatvorila škole i trgovine

Austrija zatvorila škole i trgovine

Austriji su od ponoći na snazi nove, još strože mjere. Austrijska vlada je objavila kako od 17. studenoga zatvara škole i trgovine, osim onih koje prodaju hranu i osnovne kućne potrepštine, i to dva tjedna nakon uvođenja djelomične karantene koja nije zaustavila naglo širenje koronavirusa u zemlji.

Kancelar Sebastian Kurz je, kada je predstavljao mjere, rekao kako se kontakti moraju što više ograničiti. Izlasci će biti odobreni samo u točno određenim okolnostima (kupovina hrane, poslovni i medicinski razlozi, sportske aktivnosti i šetnja).

– Moj zahtjev za iduća četiri tjedna: ne susrećite se ni s kim – rekao je Kurz na konferenciji dodajući kako nitko ne želi zatvaranje, ali da je to jedino sredstvo za koje pouzdano znaju da će funkcionirati te se pozvao na primjer Izraela.

I trgovine će se zatvoriti, osim prehrambenih, apoteka, banaka, pošte i važnih djelatnosti.

Što se tiče prosvjete, osnovne i srednje škole osigurat će nastavu na daljinu. Dosad nastave u školama nije bilo samo za više razrede srednje škole i za sveučilišta.

Austrija koja ima 8,8 milijuna stanovnika i bila je razmjerno pošteđena u prvom valu, prijavila je u petak gotovo 10.000 slučajeva u 24 sata i još 7.000 u subotu, nakon čega je usljedilo donošenje novih mjera.

Jučer je Austrija imala 4.657 novih slučajeva, dok je još 58 osoba preminulo.

/Izvor: Avaz.ba/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing