Avangardni rad frizerki Srednje škole Prozor

Svoju kreativnost pokazali su učenici Sredne škole Prozor izradom avangardnih frizura. Njihova domišljatost i poseban žar prožet optimizam veliki su poticaj za daljnji rad. Frizeri su svojim radom pokazali važnost izvođenja praktične nastave u sklopu škole.

Ove godine se navršava pedeseta obljetnica postojanja Srednje škole Prozor. Od svog osnivanja škola je u više navrata mijenjala obrazovne sustave i zanimanja. Danas funkcionira kao opća gimnazija i strukovna škola, bolje rečeno, srednja mješovita škola.

Tijekom svog rada pored gimnazije škola je često mijenjala ili uvodila nova strukovna zanimanja. Jedno od takvih je zanimanje frizer. Jedna generacija frizera je svoje obrazovanje steklo upravo u ovoj školi. Trenutno svoje stjecanje znanja ostvaruju učenici drugog razreda frizerske škole. Svoje znanje obogaćuju Nastavnim planom i programom koji je raspodijeljen u teoretski i praktični dio. Pored redovnih udžbenika koriste se često dodatnom literaturom koja im je dostupna.

Svoju kreativnost učenici su pokazali izradom avangardnih frizura. Njihova domišljatost i poseban žar prožet optimizam veliki su poticaj za daljnji rad. Frizeri su svojim radom pokazali važnost izvođenja praktične nastave u sklopu škole. Stoga su i oni primili s oduševljenjem informaciju o ulaganju općine Prozor-Rama u dogradnju školskih prostorija. Uvođenjem novih zanimanja razvija se pedesetogodišnji rad ove ustanove. U novim prostorijama moći će pokazivati svoje vještine ne samo frizeri nego kuhari, konobari i mnogi drugi strukovni znalci, prenosti RPortal.
Dnevnik.ba 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar