Avion bez dozvole preletio zemlje Balkana, ispratili ga ratni avioni

Avion bez dozvole preletio zemlje Balkana, ispratili ga ratni avioni

Dvomotorni avion marke “Beechcraft” sa dvoje ljudi preletio je u srijedu bez dozvole zračne prostore Mađarske, Rumunije, Srbije i Bugarske, priopćilo je rumunjsko ministarstvo obrane.

”Avion koji je preletio zračni prostor Rumunije duž rute koja uključuje Oradea, Karansebeš i Drobeta-Turnu Severin nije pokazivao znakove neprijateljstva ili opasnog ponašanja. Pilot nije reagirao na radio-pozive i vizualne signale ratnih aviona koji su bili u pratnji letjelice u skladu sa međunarodnim pravilima”, navodi se u priopćenju rumunjskog Ministarstva obrane, prenosi TASS.

Prema raspoloživim informacijama, avion je poletio sa područja mađarskog grada Debrecina oko 17:30 sati, bez odobrenja i plana leta i sa isključenim transponderima. Dva mađarska ratna aviona pratila su letjelicu u zračnom prostoru Mađarske.

Avionu je trebalo otprilike dva minuta da oko 19.00 preleti zračni prostor Srbije i potom uđe zračni prostor Bugarske. ”Bugarske vlasti rade na terenu i istražuju posljednju poznatu poziciju aviona kako bi ga identificirale i saznale dodatne detalje”, navodi se u priopćenju ministarstva obrane Rumunije, prenosi Tanjug.

Foto: Ilustracija

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar