Baka Milka nakon 81 godine napokon dobila struju u kuću

Baka Milka nakon 81 godine napokon dobila struju u kuću

Osjećam se… Ma ne mogu to opisati. Ovo mi je novi život. Kao da sam se danas rodila, rekla je Milka Jambrušić (81) iz mjesta Starine nedaleko od Bjelovara.

Gotovo na rubu suza, gospođa Milka gledala je jučer uzbuđeno kako joj radnici tvrtke Hvaljen Budi na krov trošne kućice postavljaju solarne panele. Pomoću njih će njezin skromni dom napokon biti elektificiran. Milka je cijeli život u toj kući i nikad nije imala struju. Nekoliko je puta, priznaje, gotovo skupila novac da uvede struju, no morala ga je potrošiti kako bi pokopala članove obitelji.

foto: 24sata.hr

‘Najgore su bile zimske noći’

Skromna starica koja živi u kući koju je prije 86 godina sagradio njezin otac kaže kako će sad, ako ništa drugo, po noći moći ići na poljski zahod bez straha da će pasti.

– Najgore je bilo u dugim zimskim noćima kad na nebu nije bilo mjeseca ili kad je bilo oblačno. Znala sam pasti. Natukla sam si sva koljena. Jednom sam puzala dva sata kako bih došla od vrata do kauča – prisjeća se Milka.

foto: 24sata.hr

Iako presretna zbog struje, Milki najviše, priznaje, nedostaje društvo. Dok joj je sin bio živ, kaže bilo je još kako tako, ali danas je potpuno sama.

– Znam da su ljudi zaposleni i da nemaju vremena. Tu i tamo mi svrati netko. Malo popričamo i onda opet ostanem sama – govori nam starica koja, unatoč svim životnim nedaćama, zrači optimizmom.

‘Sad ću moći gledati TV’

foto: 24sata.hr

Iako živi od 1300 kuna mirovine i invalidnine, ne predaje se jer, kaže, život je borba.

– Ovo ti je život, ovo ti je sve. Isto kao kad se malo dijete rodi, pa ga svi ljube – razdragano je rekla baka Milka nakon što je upalila svjetlo u skromnoj sobici u kućici na kraju sela. Općina će joj pokloniti hladnjak i televizor.

foto: 24sata.hr

Radnici iz tvrtke Hvaljen Budi kažu kako će simpatična baka Milka sad cijelu godinu imati struju. Svoj rad nisu naplatili. Odlazeći od bake rekli su da će se vratiti za dva tjedna i donijet će joj radio.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing