Balkan strepi: ISIL-ov krvnik s Kosova hvali se egzekucijama

Balkan strepi: ISIL-ov krvnik s Kosova hvali se egzekucijama

Krvoločni Lavdrim Muhaxheri (26) iz Kačanika jedan je od prvih kosovskih boraca koji je otišao u Siriju. Od kolovoza 2014. je na tjeralici Interpola. Obožava držat govore i ubijati ljude…

Poznat po nadimkom “Koljač iz Kačnika” mladi Lavdrim Muhaxheri, koji se navodno iz Sirije vratio na Kosovo, veliku pozornost je izazvao još prije dvije i pol godine kada je javno spalio kosovsku putovnicu te pozvao sve Albance da poderu svoje putovnice kako bi pokazali da su jednaki pred Alahom. Ovaj zloglasni militant takozvane Islamske države poznat je i po tome da uz svoje govore, a obožava biti glavni i vatreno govoriti mnoštvu, voli mahati nožem.

Mjesec dana nakon incidenta s paljenjem putovnice Muhaxheri koji sebe naziva vođom albanskih boraca pripadnika ekstremističke Islamske države, na svom Facebooku postavio je fotografije kako se priprema zaklati mladog Sirijca, a potom pozirao pred kamerama s odrezanom krvavom glavom.

Uskoro je kurdska televizija objavila da je ovaj zapovjednik terorističke grupe ISIL-a poznate pod nazivom “Balkanska brigada”  ubijen u borbama. No to nažalost nije bila istina, iako se skoro godinu dana nagađalo je li živ. Da je mladi i militantni krvnik itekako živ i zdrav doznalo se na proljeće 2015. kad je ISIL objavio snimku kako Muhaxheri ubija čovjeka bazukom..

A sad se nalazi na Kosovu..

Muhaxheri je planirao i napad na izraelske reprezentativce u Albaniji.

Vjeruje se da je ovaj kosovski Albanac prvi put u Siriju otputovao 2012. godine, da bi se nakon dvanaest mjeseci vratio na Kosovo, kada postaje i predmetom policijskog praćenja. On je boravio na Kosovu do polovine 2013. godine gdje je regrutirao ekstremiste a kada se ponovo vratio u Siriju i zauzeo glavnu poziciju među albanskim dobrovoljcima.

foto: screenshot/YouTube

Prije sudjelovanja u ratovima u Siriji i Iraku, radio je za američki KFOR u bazi Bondstil na Kosovu kao i dvije godine za NATO u Afganistanu.

Od kolovoza 2014.  je na tjeralici Interpola. Zadnji put je viđen u javnosti prije godinu dana u Mosulu. Zadnja informacija je da je prije mjesec dana stigao na Kosovo.

foto: screenshot/YouTube

On je ljubitelj vatrenih govora i poznat je po “glavnoj ulozi” u četvrtom nastavku propagandnog video zapisa “Zveckanje mačevima”, gdje je prikazan kako vitla sabljom iznad glave i uzvikuje kako će osvojiti i Rim i Španjolsku

24sata.hr

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar