Banja Luka: Klizište zatrpalo kuću

Banja Luka: Klizište zatrpalo kuću

U naselju Potok, u ulici Ustanički put 35. u Banja Luci, kasno sinoć se odronilo brdo i zatrpalo kuću Sinana Ćuluma, ali još nije upućena pomoć nadležnih službi, iako prijeti opasnost od novih klizišta.

Nakon sinoćnjeg obrušavanja tla, članovi ovog domaćinstva su se, na sreću uspjeli smjestiti kod susjeda. Među njima je i starica od 85 godina, bez noge i nepokretna, te supružnici s kćerkom od 14 godina.

Međutim, kuća je kompletno potopljena i ništa od inventara se nije moglo spasiti.

O ovom slučaju su obaviješteni svi nadležni organi od banjalučke Službe civilne zaštite, Komunalne policije, građevinske inspekcije, komisije za procjenu štete, ali dosad se niko nije pojavio na licu mjesta, jer smatraju da ovo nije prioritetan slučaj.

Budući da u Banja Luci kiša neumorno pada, postoji mogućnost da dođe do još većeg klizišta i do veće štete, a zbog obilnih padalina, bujičnih voda i aktiviranja klizišta u Banja Luci je danas proglašena izvanredna situacija.

Vodostaji rijeka Vrbas i Vrbanja su u porastu i postoji opasnost da bude provaljen nasip u naselju Česma, ukoliko naglo bude rastao vodostaj Vrbasa.

Gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović potvrdio je da su se pojavila klizišta, potopljeno je više desetina stambenih objekata, svi poslovni objekti u zoni "Incela", kao i dio poslovnih objekata na Starčevici.

Nakon zasjedanja Štaba za vanredne situacije rečeno je da su uslijed ovog nevremena najugroženija naselja Starčevica, Vrbanja, Debeljaci, Obilićevo, Ada.

Gavranović je rekao kako je u tim područjima tijekom noći i jutros bilo prekida na prometnicama.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing