BANJA LUKA: Od osobe s invaliditetom ukrao protezu za nogu

BANJA LUKA: Od osobe s invaliditetom ukrao protezu za nogu

Prema optužnici, on je oko 22 sata ušao u kuću B.LJ. i mašući mu nožem ispred lica povišenim tonom zatražio novac.
Ranko Rakić (25) iz Jelićke, kod Banja Luke, optužen je za razbojništvo nad B.LJ., kojem je s nožem upao u kuću u banjalučkom naselju Lauš i tražio novac, a potom mu uzeo protezu za nogu i torbicu pa pobjegao.
Razbojništvo se desilo 6. siječnja u Ulici srpskih rudara, a optužnicu Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka protiv Rakića potvrdio je sudac za prethodno saslušanje Okružnog suda u tom gradu. Prema optužnici, on je oko 22 sata ušao u kuću B.LJ. i mašući mu nožem ispred lica povišenim tonom zatražio novac. “B.LJ. je u strahu za svoj život predao novčanik u kojem se nalazio novac”, navodi se u optužnici.
Od B.LJ. je uzeo ortopedsku protezu za lijevu nogu, štaku, mobilni telefon, torbu u kojoj su bili zdravstvena knjižica i novac, pa pobjegao
Navodi se da je ostvario korist od 450 konvertibilnih maraka. Prema informacijama iz istrage, sumnja se da je Rakić od osobe s invaliditetom ukrao protezu i mobilni telefon, s namjerom da ga spriječi da pozove policiju jer je policija, prema ranijim informacijama iz istrage, protezu pronašla u kanti za smeće nedaleko od kuće B.LJ. Rakić, za kojeg se može reći da je i najpoznatiji banjalučki lopov, osim u tom gradu često je krao i u drugim mjestima te u svojoj kriminalnoj biografiji ima više od 100 počinjenih krivičnih djela.
Često je uhićivan zbog krađa oduzimanja i oštećenja tuđe stvari, teških krađa, teških tjelesnih povreda i drugih krivičnih djela. Poznat je i po tome što je ispred butika u naselju Lauš ukrao lutku s izloga te počeo bježati s njom.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar