Barcelona se odrekla Rakitića

Barcelona se odrekla Rakitića

Rakitić zna da postoji sportska odluka koju treba razumjeti. Već je obaviješten da više nije dio naših planova, rekao je Eric Abidal i tako zapečatio sudbinu Ivana Rakitića u Barceloni

Ono što se znalo već i ranije danas je dobilo konačnu, službenu potvrdu – Ivan Rakitić nije u planovima Barcelone, koja će ga se na zimu htjeti riješiti.

Barcelonin sportski direktor Eric Abidal potvrdio je teze u razgovoru za Mundo Deportivo.

– Rakitić zna da postoji sportska odluka koju treba razumjeti. Već je obaviješten da više nije dio naših planova – rekao je Francuz i tako javnosti konačno obznanio šamar koji je Barca već davno opalila Rakitiću.

No, svaki ciklus ima svoj novi početak. A ako je vjerovati medijskim natpisima u Španjolskoj i Italiji, Raketa bi na zimu najviše htio u Juventus. Ne ide mu se u Milan, koji je u očajnoj formi, ne ide mu se ni u Manchester United koji također ne briljira, i kad već mora birati odluka bi pala na ‘staru damu’.

Tamo bi se pridružio Cristianu Ronaldu i popunio kvotu Hrvata u Torinu nakon što službeno ode Mario Mandžukić.

Jedini problem mogla bi predstavljati odšteta koju ‘blaugrana’ traži. Riječ je o cijelih 35 milijuna eura, koliko Juventus nije htio platiti u ljetnom prijelaznom roku već je za Rakitića nudio Federica Bernardeschija.

Ipak, nezadovoljan igrač je najlošiji igrač i Barcelona će na zimu vjerojatno pristati na neki oblik kompromisa. Rakitić bi u Juventusu trebao zarađivati osam milijuna eura po sezoni.

Rasplet je to koji zapravo jedva čeka izbornik Zlatko Dalić. Jer Raketa je propustio pola utakmica u kvalifikacijama za Euro, neke baš zbog statusa u klubu, a i forma mu je pala.

– Očekujem ga već na idućem okupljanju, on će nam opet biti važan igrač, samo da na zimu riješi svoj status u klubu – govori Dalić.

 

/Izvor: 24sata.hr/

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar