Benficino prokletstvo traje i dalje: Rakitić sa Sevillom osvojio Europsku ligu!

Benficino prokletstvo traje i dalje: Rakitić sa Sevillom osvojio Europsku ligu!

Izuetno tvrdu i neatraktivnu utakmicu gledala je publika u Torinu. Ulog je očito bio prevelik i obje su momčadi prvenstveno željele sačuvati vlastitu mrežu iako je Benfica bila ipak puno ofenzivnija.

Igralo se uglavnom na sredini terena i prilike su bile rijetke. Završilo je tako 0-0 nakon 90 i 120 minuta i pobjednika su morali odlučiti jedanaesterci. U regularnom dijelu i produžecima valja istaknuti Sevillinog vratara Beta koji je branio sve Benficine pokušaje, ponajprije Limine, dok je s druge strane vratar lisabonskog kluba Jan Oblak nije imao potrebe za brojim intervencijama. Ipak, Beto je posebno zablistao pri raspucavanju penala.

Pri izvođenju jedanaesteraca Sevilla je imala sve precizne izvođače, a golove su zabili Bacca, M'Bia, Coke i Gameiro. S druge strane, kod Benfice su zabili tek Lima i Luisao, dok je vratar Beto zaustavio udarce Oscara Cardoza Rodriga.

Ivan Rakitić predvodio je Sevillu do naslova kao kapetan i svo je vrijeme proveo na travnjaku. Raketa je proglašen najboljim igračem finala, a postao je sedmi Hrvat s naslovom Kupa Uefa/Europske lige, te drugi nakonDarija Srne koji trofej podiže kao kapetan svoga kluba.
Sevilli je ovo bio treći naslov u povijesti ovog natjecanja. Prethodno su naslove osvajali 2006. i 2007. dok je još nosilo naziv Kup UEFA. I prethodni naslov 2007. Sevilla je protiv Espanyola također osvojila boljim izvođenjem jedanaesteraca.

S druge strane nastavilo se Benficino prokletstvo budući su izgubili već osmi uzastopni europski finale. Prokletstvo je izrekao bivši im trener Bela Guttman 1962. godine na odlasku iz kluba tada izjavivši da Benfica "u narednih 100 godina neće osvojiti europski trofej".

Posljednji europski naslov Benfica je osvojila spomenute godine, a bio je to Europski kup, današnja Liga prvaka. (TS) 

Europa liga, finale:

Sevilla – Benfica 4-2 na penale, 0-0

Izvor:http://gol.dnevnik.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar