Bh. ISIL-ovac Ibro Ćufurović osuđen na četiri godine zatvora

Bh. ISIL-ovac Ibro Ćufurović osuđen na četiri godine zatvora

Ibro Ćufurović, koji je ratovao u Siriji za terorističku organizaciju ‘Islamska država’, osuđen je na četiri godine zatvora.

Ćufurović je rođen 1995. u mjestu Donja Slapnica kod Velike Kladuše. Prošle godine je deportiran iz Sirije u BiH, nakon čega je odbijao suradnju s bh. Tužiteljstvom. Nedugo potom je optužen za terorizam, a na Sudu BiH je negirao krivicu, javlja Klix.ba.

Početkom prosinca 2019. godine odlučio je priznati krivicu, što je za Klix.ba tada potvrdio njegov odvjetnik Senad Dupovac.

Ćufurović, odnosno njegov odvjetnik, se prvobitno pismenim zahtjevom obratio Tužiteljstvu za sklapanje sporazuma o priznanju krivice, gdje je bila predložena sankcija od godinu i pol do tri godine. Tužiteljstvo je odbilo sporazum i nije dostavilo svoju ponudu.

Prošli tjedan je iz Sirije deportirana i njegova obitelj. Oni se nalaze u azilantskom centru Delijaš. Pretpostavlja se da je Ćufurović odlučio priznati krivicu kako bi mu supruga bila izručena BiH.

Po dolasku u BiH odmah je tražio da njegova obitelj bude izručena, što je bio njegov uvjet za suradnju s Tužiteljstvom BiH.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing