BiH i Sušić pokazali kako protiv Meksika: Hajrović nanio prvi poraz

BiH i Sušić pokazali kako protiv Meksika: Hajrović nanio prvi poraz

NAKON što je sa po tri komada riješio Izrael (3:0) i Ekvador (3:1), Meksiko je u trećoj pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo izgubio 1:0 od Bosne i Hercegovine.

Razočarao je Meksiko u utakmici koja je pred 60 tisuća navijača u Chicagu izabranicima Miguela Herrere bila pripremna za Hrvatsku protiv koje će igrati u Brazilu u posljednjoj utakmici skupine A 23. lipnja.

BiH je u prvih deset minuta mogla zabiti četiri gola
BiH je strahovitim presingom na zadnju liniju Meksikanaca otvorila utakmicu i u prvih deset minuta mogla zabiti čak četiri gola – Edin Džeko je propustio tri prilike, a Emir Spahić jednu. Tek nakon 25 minuta Meksiko je stvorio svoju prvu priliku. Chicharito je primio jednu dugu loptu i zatim snažno tukao sa 16 metara, no vratnica je spasila Bosance.
BiH je do vodstva stigla u 43. minuti. Sejad Salihović je ubacio s lijeve strane u kazneni prostor, a Izet Hajrović rutinski pogodio mrežu udarcem sa sedam metara za svoj drugi gol za reprezentaciju BiH.

U drugom poluvremenu, kao i inače u prijateljskim utakmicama, igra se smirila, treneri su dali priliku gotovo svim nogometašima, a viđene su dvije prilike. Najprije je Džeko propustio povećati vodstvo BiH nakon ubačaja iz kuta, a potom je na drugoj strani Ponce katastrofalno pucao iz sjajne pozicije nakon odličnog proigravanja Chicharita.

Meksiko nema ozbiljnost u obrani i lidera na sredini terena, ali ima fenomenalnog Chicharita

Miguel Herrera u Chicagu je doživio prvi poraz na klupi Meksika kojeg je preuzeo krajem prošle godine. Utakmica protiv Sušića otkrila je neke slabosti njegove momčadi – središnji braniči su mu često ispadali, djelovali neozbiljno, nesigurno, te su izgubili gotovo sve duele s Džekom. Herrerini bekovi su previše napadački orijentirani i to ih je koštalo i primljenog gola, a sredina terena je bez pravog lidera koji će uzeti loptu, smiriti je i poslati na stranu ili u napad.
Najveća opasnost prijeti od Chicharita, napadača Manchester Uniteda, koji je i najviše namučio bosanskohercegovačku obranu. Nekoliko puta je pobjegao sporima Spahiću i Šunjiću, te bi Kovač na njega trebao obratiti posebnu pažnju i ne dopustiti mu da isto radi i protiv ništa bržih hrvatskih braniča.

Sušić "otkrio" Kovaču: Za uspjeh protiv Meksika potreban je pravi zadnji vezni

Kovač bi mogao nešto "ukrasti" i od Sušića koji je konačno promijenio taktiku i čijoj je momčadi ovo bila jedna od najboljih utakmica u posljednjih nekoliko godina. Sušić je protiv Meksika nastupio u formaciji 4-5-1 s Muhamedom Bešićem kao zadnjim veznim i upravo je taj igrač jedan od razloga zašto je BiH bila dominantna u ovoj utakmici. Dokazao je Sušić kako je za uspjeh protiv brzog i tehnički jakog suparnika kakav je Meksiko igra sa zadnjim veznim.
Bešić je besprijekorno odradio posao u defenzivi i uvijek je bio ispred ofenzivnih veznjaka Meksika koje je zaustavljao u njihovim solo-prodorima i pokušajima proigravanja Chicharita.

Ovakva BiH može biti iznenađenje prvenstva

BiH svoje debitantsko prvenstvo otvara 15. lipnja protiv Argentine, a ako ponovi ovakvu odgovornost u igri i iskoristi lagan ždrijeb mogla bi u Brazilu iznenaditi nogometni svijet. Prvi korak ka tome bio bi da Sušić uvede još jednog trkački jakog nogometaša u vezni red umjesto sporog Misimovića protiv Messija i društva, te poradi na prekidima, naročito u fazi obrane.
Do Svjetskog prvenstva Meksiko će igrati još protiv Portugala, a BiH protiv brazilskog Santosa.

Sastavi:

Meksiko: Talavera, Reyes, Ponce, Layun, Moreno, Salcido, Vazquez, Pena, Herrera, Jimenez, Hernandez

BiH: Begović; Mujdža, Šunjić, Spahić, Salihović; Bešić, Pjanić, Hajrović, Lulić; Misimović, Džeko

Izvor: http://index.hr
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar