BiH jača veze s Mađarskom: Potpisan sporazum o suradnji iz oblasti poljoprivrede

BiH jača veze s Mađarskom: Potpisan sporazum o suradnji iz oblasti poljoprivrede

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić i ministar poljoprivrede Republike Mađarske Šandor Fazekaš potpisali su danas u Budimpešti Sporazum o suradnji u oblasti poljoprivrede između BiH i Mađarske, kojim su definirani različiti modaliteti unapređenja međusobne suradnje u primarnoj i prerađivačkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Izrazivši zahvalnost Vladi, gospodarskim subjektima, nevladinim organizacijama i narodu Mađarske na upućenoj pomoći, ministar Tučić upoznao je sugovornika o razmjerama štete koju su poljoprivrednom sektoru u BiH nanijele katastrofalne poplave u svibnju, te ga informirao o aktivnostima koje se u BiH provode u pravcu njihovog saniranja i realizacije kratkoročnih, srednjeročnih i dugoročnih mjera u tom kontekstu.

Pored toga, ministar Tučić upoznao je ministra Fazekaša i o aktivnostima koje se u BiH provode u pravcu ispunjavanja uvjeta za izvoz proizvoda biljnog i životinjskog porijekla na tržište Europske unije, kao i o otvorenom pitanju tehničke adaptacije Privremenog sporazuma, odnosno Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji BiH ima zaključen sa Europskom unijom, nakon ulaska Republike Hrvatske u njeno članstvo.

Sugovrnici su dosadašnju suradnju dviju zemalja u oblasti poljoprivrede ocijenili dobrom, ali i istaknuli da navedeni sporazum predstavlja dobru osnovu za njeno dodatno unapređenje u različitim oblastima.

Na konferenciji za tisak, ministar Tučić je najavio skoro potpisivanje i sporazuma o suradnji u oblasti turizma između Mađarske i BiH, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar