BiH: Kamion zapeo u snijegu, zbog obilnih padalina proglašeno izvanredno stanje

BiH: Kamion zapeo u snijegu, zbog obilnih padalina proglašeno izvanredno stanje

Jak vjetar povremeno formira snježne nanose na putovima na širem području: Posušja, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova i Kupresa.

Zbog intenzivnih snježnih padalina i jakog vjetra koji stvara snježne nanose od 18:30 sati na snazi je zabrana prometovanja za sva vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje. Danas oko 17-18 sati zaustavljeno je prometovanje vozila u Mokronogama. Kako piše Tomislavcity.com promet je blokirao kamion koji je zapeo u snijegu kod benzinske crpke „Vid“. U pomoć su pritekli vozači malih automobila koji su lopatama čistili snijeg oko kamiona nakon čega su u promet puštena osobna vozila.

Kolona vozila Vrijeme je jako loše i vjetar puše stvarajući nanose duž cijele prometnice Šujica-Mokronoge, naveo je Tomislavcity. ”Na dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolniku, a izdvajamo puteve: Sarajevo-Rogatica, Gornji Vakuf-Prozor, Semizovac-Olovo-Kladanj, Trnovo-Foča, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Livno-Kupres i Banja Luka-Turbe”, navode iz Bihamka. Jak vjetar povremeno formira snježne nanose na putovima na širem području: Posušja, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova i Kupresa. Na teritoriji općine Petrovac proglašena je izvanredna situacija, potvrđeno je danas za N1 iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Kako je za N1 kazao glasnogovornik Uprave Željko Stojanović, zbog obilnih snježnih padalina, donesena je odluka o proglašenju izvanredne situacije. ”Načelnik općine Petrovac je zbog snježnih padalina danas donio odluku o proglašenju izvanredne situacije na cijeloj teritoriji općine. Lokalne vlasti putne komunikacije pokušavaju ostaviti prohodnim, a isporuka električne energije potrošačima je zasad uredna”, kazao je Stojanović za N1. Naglasio je da je situacija loša i u drugim dijelovima Republike Srpske. ”U općini Krupa na Uni visina snježnog pokrivača je od 60 do 80 centimetara, situacija je pod kontrolom. Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske motri situaciju i poduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti”, kazao je Stojanović. Meteorolozi su ranije najavili padaline i u narednim danima u većem dijelu BiH.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing