BiH prijeti epidemija gripe, više od 20.000 oboljelih

BiH prijeti epidemija gripe, više od 20.000 oboljelih

U ovogodišnjoj zimskoj sezoni više od 20.000 građana u Bosni i Hercegovini je oboljelo od gripe i sličnih gripi zbog čega su vlasti blizu da proglase stanje epidemije, objavile su u utorak Nezavisne novine.

“Gripa je već prešla određeni prag oboljelih i govori se o epidemiji. Broj oboljelih od gripe i oboljenja sličnih gripi se povećava, s tendencijom rasta do kraja veljače”, rekla glasnogovornica Zavoda za javno zdravstvo FBiH Maja Kojović.

Prema njezinim riječima, u Federaciji BiH oboljele su 11.382 osobe, dok su u Republici Srpskoj do sada registrirane 9.243 osobe zaražene gripom.

Glasnogovornica Kojović najavila je da će broj oboljelih nastaviti rasti u idućem razdoblju s obzirom na ranija iskustva. Iz Zavoda za javno zdravstvo preporučili su pak redovito pranje ruku toplom vodom i sapunom, pokrivanje usta maramicom prilikom kihanja i kašljanja te često provjetravanje prostorije.

Posjeti su već sada zabranjeni u Bolnici Brčko i ta odluka će vrijediti do kraja siječnja. U drugim zdravstvenim ustanovama takva zabrana još nije uvedena.
Vecernji.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar