BiH u strahu od zločinca koji ima listu za odstrel: ‘Zaposlen sam kao terorist’

BiH u strahu od zločinca koji ima listu za odstrel: ‘Zaposlen sam kao terorist’

Peti dan od okrutnog ubojstva Saudina Sultanića (39) u Podorašcu, mjestu pokraj Konjica, ubojici Edinu Gačiću (43) nije bilo ni traga. Strah od trostrukog ubojice uvukao se u sve građane BiH, a posebno u stanovnike Konjica u kojem je Gačić u ponedjeljak oko 7.30 sati ušao u trgovinu u vlasništvu Saudina Sultanića i u njega s vrata ispalio nekoliko hitaca, nakon čega mu je prišao te zadao još nekoliko uboda nožem u vrat te se dao u bijeg. Motiv za ubojstvo oca troje djece još nije poznat, a mještani sumnjaju da je Gačić Sultanića usmrtio jer mu nije dopustio da namirnice u trgovini uzima na dug. Okrutno ubojstvo snimile su i nadzorne kamere u trgovini, a snimka je predana Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Strah među mještanima

Ubrzo nakon vijesti o ubojstvu koje je počinio bivši pripadnik odreda El Mudžahid koji je djelovao u sastavu 3. korpusa Armije BiH, inače poznatom po najsurovijim zločinima, u javnosti se pojavila informacija da ubojica kod sebe ima listu za odstrel na kojoj se uglavnom nalaze osobe iz Konjica, što je dodatno unijelo strah među stanovnike ove općine na sjeveru Hercegovine. Malo tko od njih želi pred kamere, a rijetki koji progovore ne žele da im se otkrije identitet kako, u slučaju da nisu na “listi”, ne bi zbog svojih riječi završili na njoj. – On je već prije bio počinio dva ubojstva. Ubio je čak i svoju majku. Čuli smo da je bio i psihički nestabilan pa su ga se zbog toga svi bojali – kazao je jedan mještanin Podorašca. Drugi je nešto rječitiji, ali ni on ne želi otkriti identitet.

– Ako vam ja kažem ime i prezime, plašim se da i mene ne počne tražiti. Očito da su mu Konjičani najviše krivi iz samo njemu poznatih razloga jer se, navodno, na tom popisu nalaze imena Konjičana. Ne znam zašto se ne traži pojačanje iz susjedne države, nego se čeka da se još nešto dogodi. Očito nešto ne funkcionira. A zamislite, bio je pripadnik El Mudžahida. Nisam čuo da je u tom odredu baš bilo milostivih boraca – kaže stariji mještanin. Strah mještana svakako je opravdan s obzirom na životopis ovog islamista.

Ubio suborca pa majku

On se u Brđane, selo u Konjicu, doselio nakon što je odslužio dvije trećine 20-godišnje zatvorske kazne zbog dva ubojstva. Gačić je, po završetku rata u BiH, ubio suborca iz odreda El Mudžahid Ismeta Gunića, za što je kažnjen s osam godina zatvora. Po izlasku na dopust iz KPZ-a Zenica usmrtio je 25. kolovoza 2002. svoju majku Sifetu, u koju je hladnokrvno ispalio dva hica u stanu u Zenici. Zbog ovog zločina na Županijskom sudu u Zenici osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina. Nakon što je u KPZ-u Zenica proveo gotovo 15 godina, Gačić je premješten u KPZ Bihać, gdje je izdržao ostatak kazne te je, u srpnju 2017., pušten na slobodu. Gačić je na svom Facebook-profilu objavljivao bizarne fotografije. Na jednoj od njih drži odsječenu glavu ovce i nož, a u svojim komentarima proziva bošnjačku vlast. Hvalio se da je “musliman, znanstvenik, sportaš i vjernik” te da je “zaposlen kao terorist”.

/Izvor: Vecernji.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar